kasa za dobre odnoszenie się do wychowawców
kasa za dobre odnoszenie się do wychowawców
Zacząłem pracę jako wychowawca i jestem nieco zdziwiony, gdyż nasz dyrektor nie mogąc sobie poradzić z niestosownym
odnoszeniem się wychowanków do wychowawców wpadł na pomysł, aby płacić im na grzeczne zachowanie dodatek do kieszonkowego 10 zł na tydzień dobrze wiedząc, że młodzi przeznaczą te pieniądze na papierosy.Kasa na ten cel ma się znaleść kosztem posiłków dla dzieci. Czy u Was też takie metody wychowawcze się praktykuje?Co o tym sądzicie?
odnoszeniem się wychowanków do wychowawców wpadł na pomysł, aby płacić im na grzeczne zachowanie dodatek do kieszonkowego 10 zł na tydzień dobrze wiedząc, że młodzi przeznaczą te pieniądze na papierosy.Kasa na ten cel ma się znaleść kosztem posiłków dla dzieci. Czy u Was też takie metody wychowawcze się praktykuje?Co o tym sądzicie?
Re: kasa za dobre odnoszenie się do wychowawców
Paranoja - niech jeszcze dołoży 20zł. za nie palenie i żeby do szkoły chodzili też niech im płaci !!!!!!!!! Dzieci na pewno się ucieszą gratuluję pomysłów dyrektora 

To Dyrektor musi z czymś takim walczyć, ja jestem przerażony, moim zdaniem cała kadra łącznie z Dyrektorem do zmiany.
dyrektor sobie nie radzi??? to wychowawcy , przepraszam, nie nadają się do pracy i sami powinni się zastanowić co jest nie tak...a pomysł dyrektora skandaliczny!!!!!!
10zł na tydzień???to ile te dzieci maja kieszonkowego miesiecznie?pomysł karygodny!!!!
Dyrektor płaci za \"dziękuję\", \"proszę\", \"przepraszam\" czy za to by nie usłyszeć \"spier... chu....\"
))) A jak nie zapłaci to wpier...?
))

Skanadal! Ciekawe czy ma swoje dzieci i im też płaci? A swoją drogą to ciekawe co zrobi Wojtek - dołączy do tego niecnego planu , zmieni placówkę czy spróbuje z tym walczyć?
Najgorzej skonstruowany system punktowy.
Oprócz kasa za dobre odnoszenie się do wychowawców - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
czy pełnoletni może zostać w placówce interwencyjnej
Umowa z wychowankiem pełnoletnim
średni miesięczny koszt utrzymania wychowanka
jak umotywować wniosek o leczenie rodzica
Jak liczyć odpłatność za pobyt w placówce
Może dyrektorzy pochwalą się ile zarabiają w DDz i ich zastepcy?
wolne miejsce w dps
plan powrotu do rodziny
dodatek trudnościowy i inne dodatki (KN)
żywienie pracowników w placówce opiekuńczo-wychowawczej
Widzenia z wnuczką w RDD
Społeczny Inspektor Pracy w Pogotowiu Opiekuńczym
co zrobić z trudnym nastolatkiem
zwolnienie nauczyciela
odpłatnośc za pobyt dzieci w placówce o-w
oddawanie nadgodzin