Jak zakańczacie pracę asystenta z rodziną - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 22 lut 2016, 15:45

Chcemy zakończyć prace asystenta z rodziną. Cele zostały osiągnięte. Czy Pracownik socjalny robi wywiad, wnioskuje o zakończenie, wydajemy jakieś pismo ??? Jak to jest u was ?
opssss

Napisano: 22 lut 2016, 17:53

AR tylko sprawozdanie z zakończenia współpracy
Mona123
Stażysta
Od: 24 sty 2016, 18:56
Zajmuję się: AR

Napisano: 23 lut 2016, 10:06

A co robi pracownik socjalny ? W końcu to na jego wniosek tego asystenta przydzielono.Dlatego myślę, że jakiś skrócony wywiad by się przydał. Dlatego pytam jak to jest u Was ?
opssss

Napisano: 23 lut 2016, 10:47

Ja piszę tylko notatkę zatytułowaną "Zakończenie współpracy", w której dość szczegółowo argumentuję powód zakończenia współpracy, podpisują mi ją członkowie rodziny. Chyba, że współpraca zlecona była przez Sąd, wtedy również trzeba wysłać pismo. Socjalny nic nie musi.
Monti

Napisano: 23 lut 2016, 11:39

Dziękuję Wam dziewczyny za pomoc. :D
opssss

Napisano: 26 lut 2016, 16:16

witam,
A co w przypadku gdy rodzina wyprowadza się poza teren gminy?Czy zakańczając współpracę też piszecie sprawozdanie końcowe?
Pozdrawiam
ggoniaka
Praktykant
Od: 26 lut 2016, 16:07
Zajmuję się:

Napisano: 02 mar 2016, 13:47

ja taki przypadek miałam,
zrobiłam sprawozdanie na wszelki wypadek i krótką notatkę: współpraca z rodziną została zakończona ze względu na wyprowadzkę rodziny poza teren gminy X.
Mona123
Stażysta
Od: 24 sty 2016, 18:56
Zajmuję się: AR

Napisano: 05 kwie 2016, 14:31

U nas piszemy okresowa ocene sytuacji rodziny podsumowujac osiągnięte cele lub ich brak.. Przyczynę zakończenia klasyfikujemy wg rubryk w sprawozdaniach półrocznych:
- osiągnięcie celu
- zaprzestanie współpracy przez rodzinę
- brak efektów współpracy
- zmiana metod pracy
Piszemy wniosek o zakończenie współpracy z w/w powodów. Pracownik socjalny dokonuje wlasnej oceny sytuacji rodziny i przeprowadza wywiad. Wszystko razem zatwierdza kierownik ośrodka. Wydajemy pismo o zakończeniu współpracy (i ewentualnych dalszych działaniach jeslu jest taka potrzeba). Pismo otrzymuje rodzina.
mopsikb

Napisano: 20 kwie 2016, 8:43

Jeśli rodzina została zobowiązana do współpracy przez sąd... wy piszecie pismo czy rodzina o zmianę decyzji z dnia X w sprawie Y?? Bo kurator jednej z rodzin upiera się, że to oni muszą napisać pismo o zakończenie nie ja jako asystent. Jak jest w waszym przypadku? jak wygląda takie pismo?
Kamila0850

Napisano: 05 maja 2016, 21:15

Co w sytuacji, gdy rodzina wyprowadza się poza teren OPS, a w Waszej opinii nadal powinna współpracować z AR. Czy zakańczacie współpracę rodziną, czy co wydaje mi się właściwsze, przekazujecie prośbę do OPS właściwego dla aktualnego miejsca zamieszkania rodziny z wyrażoną zgodą na współpracę... do kontynuacji. Przecież zmiana miejsca zamieszkania rodziny niekoniecznie oznacza, ze w rodzinie znikają problemy...
Proszę o podzielenie się opiniami i Waszymi doświadczeniami.
Pani Izabelo, proszę o Pani komentarz..
Dziękuję:)
sandman

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x