rodzina biologiczna czy zastępcza? - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 29 lut 2016, 10:31

moje pytanie brzmi:

czy asystent rodziny pracuje z rodziną biologiczną czy rodziną zastępczą?

bo mnie uczono, że z biologiczną....

więc co w chwili, gdy mam nakazane pracować z rodzinami zastępczymi, w których przebywają dzieci rodziców biologicznych? pracować, nie pracować? objąć? ale na jakiej zasadzie? -> rozumiem, że też na podstawie wniosku pracownika socjalnego? bo tak samemu w środowisko nie można wejść?

proszę, co mi poradzicie?
aaaa?

Napisano: 01 mar 2016, 8:52

asystent pracuje z rodziną biologiczną z założenia żeby dzieci mogły do niej wrócic. Koordynator pieczy zastępczej pracuje z rodzina zastępczą. Asystent wkracza w srodowisko po wniosku pracownika socjalnego.
pracuś socjalny
Referent
Od: 22 lip 2015, 8:01
Zajmuję się:

Napisano: 01 mar 2016, 13:30

a co zrobić , jeżeli ar to wie (bo pytałam się w ramach upewnienia się) a władza/ szefostwo tego nie wie/ nie rozumie/ nie chce zrozumieć i mimo wszystko chce bym robiła coś wbrew prawu/ wbrew ustawie...

i co w takiej sytuacji?....
aaaa?

Napisano: 01 mar 2016, 22:45

Też pracuje z rodziną zastępczą spokrewnioną, tylko dlatego że socjalny stwierdził chwilową niezaradność opiekuńczo- wychowawczą wobec dzieci biologicznych. Na wokandzie sąd poparł tą decyzję gdyż dzięki ar kobieta zaczęła rozwiązywać swoje problemy i nie trzeba było rozwiązywać rodziny zastępczej.
ggoniaka
Praktykant
Od: 26 lut 2016, 16:07
Zajmuję się:

Napisano: 02 mar 2016, 10:47

Na wszelkich szkoleniach zawsze zaznaczano, że AR ma pracować z rodziną biologiczną, a z rodziną zastępczą- koordynator.
Marysiaar

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x