jest coraz \"lepiej\", będzie jeszcze \"lepiej\" - HYdE PaRK

Strona 35 z 38    [ Posty: 371 ]

Napisano: 06 sie 2011, 16:35

jeśli mam wyrazić co wolę, to prawdziwe piwo od napojów piwopodobnych. może być np. zilvar z browaru w rychnowie w krainie cesky raj. nasi południowi bracia czesi w swoich małych browarach od wieków ważą piwo w sposób tradycyjny. choć tam i wielkie koncerny psują piwo i rynek piwowarski idąc na ilość. u nas stało się to już parę lat temu. tam liczne lokalne browary próbują bronić się przed ekspansją koncernów i jakoś im to wychodzi, a najważniejsze, że nadal udaje im się produkcja prawdziwego złocistego trunku. u nas na szczęście tradycja powoli odradza się w nielicznych lokalnych browarach, ale to kropla w morzu potrzeb. póki co koncerny wymyśliły sobie, że można zarobić na fali mody na piwo niepasteryzowane, tyle, że to co leją do butelek nijak się ma do piwa. psuje to niestety gust i smak naszych rodaków, którzy robieni w bambuko w życiu piwa nie pili, tylko jakiś udający je produkt płynny.
do czeskiego raju aktualnie niestety mam daleko, więc z braku laku raczę się perłą, łomżą, które dają się wypić. czasem trafi się coś z małego browaru, np. bielkówko i idzie jakoś wyżyć.

heheh, niechcący wpisałem się elegancko w temat topiku swoim narzekaniem na sytuację browarnictwa w polsce. może dlatego, że jeszcze mnie męczy po wczorajszym opilstwie...
;))))
~czarny piotruś

Napisano: 09 sie 2011, 9:42

https://biznes.onet.pl/malo-nowych-etato ... rasa-detal

jeśil teraz jest tak \"dobrze\", to dopiero jesienią będzie \"jeszcze lepiej\"
~Łukasz

Napisano: 09 sie 2011, 12:27

podobnie jak dzibar cudze mysli zamiast własnych i gdzie sie trylko da - to choroba jakś zekaźna jest!
~do powyżej

Napisano: 09 sie 2011, 21:33

nie cieszysz się z anglii?
~do Łukasza

Napisano: 10 sie 2011, 1:44

a z czego tu się cieszyć?
~Łukasz

Napisano: 10 sie 2011, 10:54

a z czego sie cieszyłeś wklejajac np. grecję?
~do Łukasza

Napisano: 10 sie 2011, 22:34

ciesz się jeszcze bardziej - francja także zagrożona!
~do Łukasza

Napisano: 10 sie 2011, 22:40

Łukasz powinien się cieszyć wszak wg niego im gorzej tym lepiej - taki pisowski wyznacznik
~to

Napisano: 11 sie 2011, 0:54

mnei cieszy to, że nie myliłem się co do skuteczności funkcjonowania ue, jej funkcjonowania i popieprzonej polityki \"spójności\" fajnie zespoili państw europejskie fundując im eurostrefę, w której w przypadku upadku jednego państwa lecą inne solidarnie po sznurku pokolei. Przepiękne efekty solidaryzmu wewnątrzunijnego. \'

Durnie, a was cieszy krzywda ludzka? To co mi wmawiacie zadowolenie z tego co się dzieje w UK! Lepiej wytłumaczcie jak to jest że w takiej \"cywilizowanej\" europie dochodzi do tak brutalnych zajść, a państwo g... może, poza uzyciem gumowych pocisków i armatek wodnych. Motywy może inne, ale instrumenty jak za komuny bez mała. Dalekośmy zaszli w tej nowoczesnej Europie pod względem rozwoju zasobów ludzkich.
~Łukasz

Napisano: 02 wrz 2011, 10:37

https://biznes.onet.pl/europa-zaciska-pa ... news-detal

jeszcze trochę, to sam się uznam za medium

Po prostu wiedziałem, że w końcu ten bajzel nazywany unią europejską, wspierany dzielnie przez naszą kochaną koalicję w prezydencji, padnie na ryj.

Pasa zaciskają... mać jego cacana. Teraz to tylko patrzeć jak im ludzie ten pas zacisną. Jeszcze do jesieni poczekajmy. Zobaczycie jaki będzie płacz i zgrzytanie zębów.

A jakies pajace bez pojęcia, będą wciskać kit w uszy, o zielonej wyspie, bezpieczeństwie finansów, itd. Chociaż ostatnio już im rury miękną. Teraz to kto by nie rządził po wyborach będzie miał przerąbane. Już się nie da bajek wciskać w telewizorach. Ciekawe o czym będą trąbić tvn-y i polsat-y od jesieni? Bo już nie będzie kogo chwalić, a komu przygadać, też nie będzie wiadomo. Seriale stracą na popularności, bo wiekszym \"nabożeństwem\" w społeczeństwie będą się cieszyć, tańszy czerstwy chleb i koce wełniane (bo na opał nie będzie). O czym będą gadać? Prawdy nie powiedzą, bo nie mają w zwyczaju, a kłamać się już nie da.

Może to i dobrze... potrzebna jest mentalna reedukacja społeczna.
~Łukasz

Strona 35 z 38    [ Posty: 371 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x