jest projekt - Świadczenia rodzinne

Strona 5 z 7    [ Posty: 64 ]

Napisano: 06 lut 2014, 12:11

m&m bełkoczesz co post od wielu miesiecy - zabrali sp zle, przywracaja tez zle.
~ola

Napisano: 06 lut 2014, 12:14

dziwne jak można nie mieć aktu urodzenia, ja mam akty swoich praprapradziadków a ty nie masz matki?
~Aneta

Napisano: 06 lut 2014, 12:19

Elmer a może wyślesz mi te interpretacje na fax odnośnie tej rejestracji w PUP? 523969385.
~bll

Napisano: 06 lut 2014, 12:20

Niech przywracają , tylko na uczciwych zasadach. I nie chodzi o kwote, ale o nazwę świadczenia. Mieli przywrócić swiadczenie pielegnacyjne, a nie zmienic je na zasiłek dla opiekunów.
~m&m

Napisano: 06 lut 2014, 12:22

przeczytaj art. 11 projektu
~Kati

Napisano: 06 lut 2014, 12:22

Ust. 2. Zasiłek dla opiekuna przysługuje:
1) za okresy od dnia 1 lipca 2013 r. do dnia poprzedzającego dzień wejścia w życie ustawy, w których osoba spełniała warunki do otrzymania świadczenia pielęgnacyjnego określone w ustawie z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych w brzmieniu obowiązującym w dniu 31 grudnia 2012 r.;
2) od dnia wejścia w życie ustawy, jeżeli osoba spełnia warunki do otrzymania świadczenia pielęgnacyjnego określone w ustawie z dnia 28 listopada

4. Zarejestrowanie w Powiatowym Urzędzie Pracy jako osoba poszukująca pracy lub posiadanie statusu bezrobotnego nie ma wpływu na uprawnienie do zasiłku dla opiekunów w okresie, o którym mowa w ust. 2 pkt 2.

czytać, czytać
~...

Napisano: 06 lut 2014, 12:23

Aneta, dla ciebie może dziwne, dla mnie nie. Takie sa fakty. I podejrzewam, że moze być niejedna osoba urodzona za wschodnią granicą, na byłych terenach Polski, które tych aktów nie mają.
~m&m

Napisano: 06 lut 2014, 12:25

heeh mało że aktów nie maja to niektórzy mieli przestawiane daty urodzen na swoją korzyść
znam taka , mam w rodzinie naprawde ma o 4 lata mniej niz w wystawionym dokumencie ,ale ptrzydało sie jej to takie były czasy w 1920 roku
~oki

Napisano: 06 lut 2014, 12:26

Zasiłek dla opiekuna będzie przysługiwał zarówno za okresy od dnia 1 lipca 2013 r. do poprzedzającego dzień wejścia w życie projektowanej ustawy, jak i od dnia wejścia w życie ustawy – na przyszłość  jeżeli osoba będzie spełniała warunki do otrzymania świadczenia pielęgnacyjnego określone w przepisach ustawy o świadczeniach rodzinnych w brzmieniu obowiązującym w dniu 31 grudnia 2012 r.

cały czas mówi się o zasiłku a nie o świadczeniu po dniu wejścia w życie ustawy
~kaśka

Napisano: 06 lut 2014, 12:30

my przyznajemy śp od daty złożenia wniosku na komisji niezalęznie czy osoba jest zarejestrowa w pup jako poszokująca pracy, a ona póżniej zanośi decyzje o przyznaniu śp wraz ze składkami do PUP i się wyrejstrowuję i od kilku lat niema żadnego problemu z PUP jak i kontrolujacymi, zadnych zastrzezeń
~xxxx

Strona 5 z 7    [ Posty: 64 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x