akty są do zdobycia Mormoni mają wszystkie akty a daty urodzeń tez nie są dziwne bo w tamtych czasach obowiązywał kalendarz juliański i daty urodzeń czy śmierci mogą być inne niż faktyczne, kalendarz juliański obowiązywał na wschodnich terenach obowiązywał do 1924 r.
Aneta, tylko że my nie jestesmy Mormonami, tylko żyjemy w Polsce, w której róznie poukładały sie losy obywateli, niezaleznie od nich. I to nie ich wina, że zostali pozbawieni takiego dokumentu.
Dlaczego nie wystarczy dowód osobisty.Przecież jeśli podopieczny umiera to dowód osobisty jest chyba niszczony przy odbiorze aktu zgonu i oczywiście nie można się nim posłużyć ?Nawet ubiegąjąc się o ZASIŁEK OPIEKUŃCZY (!)
Nie dogodzi ci m&m, czyli nie chodziło o 520 zł tylko o nazwę świadczenia?
Cos mi swita ze to chyba jestes ty osob niepełnosprawna i to umysłowo na ktora ktos brał świadczenie
m m nie jesteśmy Mormonami ale wszystkie akty są u nich do zdobycia ponieważ oni się zajmują archiwizowaniem wszystkich metryk na świecie, zamawia się takie dokumenty przez internet a mikrofilmy przychodzą do ich siedziby w Warszawie i chyba we Wrocławiu
Oczywiście , że powinien wystarczyć dowód,. Przeciez wczesniej to jego sobie kserowali a nie wymyślali jakies akty urodzenia. Ale cóż poradzic jak niektórzy zostali nawiedzeni.
Tak oluniu, mogę i dostać te 520 jakie miałam przed wygaszeniem decyzji, byle się to nazywało świadczenie pielęgnacyjne, tak jak wczesniej nazywało sie to co pobierałam i co mi zostało bezprawnie wygaszone.