Jak widać poniżej - nie musiałam dlugo czekać aby udowodnić swoje racje, minęło sześć lat od konferencji na której obie z panią Krystyną Wyrwicką byłyśmy honorowymi członkami tej konferencji, na której ostrzegałam jak trudna jest sytuacja pracowników socjalnych.
Co zrobiła?
Nazwała mnie sfrustrowanym pracownikiem socjalnym, próbowała ośmieszyć!
Tylko, że ja się nie dałam ośmieszyć i znaleźli się uczciwi ludzie zajmujący wysokie stanowiska i kompetencje, ktore upoważniały i uwiarygadniały obronę mojego stanowiska.
Dzisiaj ta sama osoba próbuje podważyć wiarygodnośc pracownika socjalnego u klienta pomocy społecznej, a klienta pomocy społecznej po prostu zaszczuć!!!!!!!!!!!!
To jest obłudna strategia polityki społecznej nie mająca nic wspólnego ani dla bezpieczeństwa pracownika socjalnego ani tym bardziej dla klienta pomocy społecznej.
To, że pracownicy socjalni nie czują się dzisiaj bezpieczni w środowisku wynika z ich niedoświadczenia i niedouczenia i jest efektem zwolnień wielu starszych pracowników socjalnych.
Za niekompetencję i ignorancję ludzi tkwiących na stanowiskach ministerialnych, którzy od przynajmniej 8 lat nie potrafili wyegzekwować prawa aby było stosowane zgodnie z prawem - innymi słowy pracowali nierzetelnie i niesumiennie - dzisiaj znowu płacą klienci OPS i pracownicy socjalni, których szczuje się wzajemnie, a pod pozorem pomocy urąga się godnosci jednych i drugich
Taki jest mój komentarz do tego spotkania: OBŁUDA I FAŁSZ
"Bezpieczeństwo pracowników OPS i PCPR
17 czerwca 2015 Newsy | Tagi: bezpieczeństwo, pomoc społeczna, praca socjalna, pracownicy, usługi, usługi społeczne, zmiany
W Ministerstwie Pracy i Polityki Społecznej odbyło się spotkanie podsumowujące dotychczas podjęte działania w celu zwiększenia bezpieczeństwa pracowników ośrodków pomocy społecznej i powiatowych centrów pomocy rodzinie. W trakcie spotkania, które zorganizowano w dniu 16 czerwca br. w siedzibie MPiPS w … Czytaj dalej →"
WIĘCEJ INFORMACJI Z TEGO SPOTKANIA - NA 1 STRONIE