nie pojmuję dlaczego śmietnik, przecież wszystkie posty ocenzurowane są w HP - można je czytać lub nie.
Są rożne działy tematyczne, a ci co narzekają uważam, ze maja problemy sami z sobą ( i próbują je projektować na innych) bo jeżeli ktoś nie potrafi się oprzeć aby utrzeć komuś nosa to jego problem, uważam, ze tu nie ma lepszych czy gorszych to jest po prostu obraz dzisiejszego stanu pomocy społecznej - czy nam się to podoba czy nie
Człowiek jest istotą bio-psycho-socjo-kulturową czy się to komuś podoba czy nie.
Przekonania, wyznanie, religia to rzecz ludzka i zarazem świat wartości kultur i cywilizacji. Jestem człowiekiem i nic, co ludzie nie jest mi obce. Odnoszę wrażenie, że niektóre z osób wypowiadających się w tym wątku na forum są mocno nie tolerancyjne wobec przekonań obcych ich systemowi wartości. Proponuję, więc otworzyć nowy wątek poświęcony uznawanym i realizowanym przez Państwa wartościom. Ufam, że nie uraziłem Państwa "niereligijnych uczuć" wyrażeniem \"wątek poświęcony\", które zarazem dowodzi, że kwestie metafizyczne nie są obce polskiej kulturze.
Mylisz pojęcia czym innym jest nietolerancja, a czym innym to forum, które przeznaczone jest do spraw pomocy społecznej. Są inne forma - wyznaniowe, a tutaj poza informacjami nt szkoleń z pomocy, właśnie z uszanowaniem ludzi różnych wyznań, nie należy promować żadnych wspolnot, religii, sekt. To nie jest forum wyznaniowe, bo póki co jest w Polsce wolność wyboru religii i tolerancja na oglnodostępnym forum. Nikt się Ciebie nie czepia o to jakie masz wyznanie, ale o to że o tym piszesz na tym forum.
Natomiast Ty pozwalasz sobie na epitety!
Cytujesz ustawę o pomocy społecznej, ale nijak się to ma do tego forum, gdyż przytoczone zapisy dotyczą administracji rządowej, która jest zobligowana do organizacji pomocy we współpracy z innymi instytucjami. Tego forum nie prowadzi żadna dministracja rządowa.
A tak poza tym to pracownik socjalny w swej pracy NIE MOŻE kierować się własnymi przekonaniami religijnymi, bo nie byłby w stanie pomóc ateiście, świadkowi Jechowy itp
Dziwi mnie wasz upór? Jeden z tysięcy wpisów na forum tak wam przeszkadza?
Do Krysi
Każdy człowiek kieruje się swoimi przekonaniami i każdy człowiek takowe posiada. Pracownik socjalny ma tylko szanować przekonania, wyznanie, orientację seksualną innych nie oznacza to, że nie może mieć własnych przekonań i że powinien być ateistą! Przekonania i wyznanie pracownika socjalnego nie powinny mieć wpływu na relacje z klientami oraz decyzje które podejmuje - szczególnie wobec osób które wymieniłaś.
Uważam, że jesteście w swych poglądach mocno nietolerancyjni Krysia i Popieram. Mnie np. nie przeszkadza widok krzyżyka który naszą na szyji zarówno niektórzy moi koledzy i koleżanki w pracy jak niektórzy moi klienci. Mnie nie przeszkadza widok innych symboli religijnych nawet odległych mi kulturowo - wam natomiast przeszkadzają kanony Taize? Jeden wpis w Hyde Parku szczególnym dziale forum ops.pl?
Są np. pracownicy socjalni, którzy lubią taką muzę. Znam już przynajmniej dwóch siebie i Łukasza. Tekst spdobał się również jednej z internautek Korze. Czy to nie jest wystarczający powód?
wlazłeś z butami w czyjś dom i każesz mu cieszyć się z twojego najścia a jak protestuje do mówisz, że jest nietolerancyjny, a ty czy uszanowałaś jego dom i jego prawo do odmienności i swobody wybory gpści?