https://rodzina.gov.pl/duza-rodzina/kar ... zial=plikiMopsikowy pisze:A wnioski sami przyślą czy gdzieś trzeba zamawiać i gdzie?
KARTA DUŻEJ RODZINY
Re: KARTA DUŻEJ RODZINY
Wydaje mi się, że prawny opiekun - jeśli po rozwodzie jest nim matka to tylko matce a jeśli razem sprawują opiekę to obydwoje.kamka pisze:matka ma 3 dzieci z byłym mężem. Komu przysługuje karta? jej i obecnemu mężowi i dzieciom? a co z byłym mężem skoro jest rodzicem?
Karta nie przysługuje w przypadku gdy rodzice mają już kartę a w trakcie jej posiadania biorą rozwód - paragraf 2 punkt 4 rozporządzenia.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
nieprawda, nie przysługuje tylko małżonkowi rodzica jeżeli nastąpi rozwód. Rodzic pozostaje rodzicem dożywotnio
Hej mam pytanie. Kobieta - matka 5 dzieci chce złożyć wniosek o kdr. 4 dzieci ma z jednym Panem - byłym mężem i ostatnie 5 z Panem, z którym teraz żyje czy jemu też dalibyście kdr?
Dzięki, a podpowiedz mi jeszcze czy jak kobieta jest wnioskodawcą o kdr do wpisuje siebie też w części gdzie uzupełnia dane członków swojej rodziny czy już nie wymagacie drugi raz jej danych
a jak te KDR robić technicznie?
Czy tworzyć teczki a w nich wniosek, akty ur. zaświadczenia (oryginalne czy kopie)
Czy tworzyć teczki a w nich wniosek, akty ur. zaświadczenia (oryginalne czy kopie)
Witam, kto u Was przyjmuje wnioski, wydaje karty. Moja koleżanka w swoim ops dostała to zadanie a jest pracownikiem socjalnym, normalnie ma rejon, wychodzi w teren i do tego ma wprowadzać winsoki o karte, czy to nie przesada? Jak jest w Waszych opsach, w moim robią to świadczenia rodzinne.
w nas w ośrodku też robi to socjalny na świadczeniach mamy tylko jedną osobę która ma wszystko fundusz świadczenia zdo szo i nie ma czasu. tylko że jesteśmy małą gminą
Oprócz KARTA DUŻEJ RODZINY - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
KDR-rejestr
karta dużej rodziny
Czy zgłaszamy zbiór KDR do GIODO?
Wynagrodzenie za zadanie KDR
Zaświadczenie z uczelni/szkoły
Kto jest u was adminem KDR?
Nr KDR co pisać
przetwarzanie danych
KDR we praktyce
rzeczowy wykaz akt a kdr
Czi informujecie osoby o KDR ?