KARTA DUŻEJ RODZINY

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: KARTA DUŻEJ RODZINY

Post autor: naitsyrk85 »

Przy ogólnopolskiej KDR, potrzebne jest upoważnienie ze strony burmistrza, jest o tym w informatorze, który dostały gminy, co musi zrobić gmina...

Dokumentów mamy niby nie zbierać tylko do wglądu, ale jak to będzie zobaczymy :)
ARRY

Post autor: ARRY »

Hej!

Czy już wprowadzacie coś w CAS? U nas kierownik czeka aż dostanie upoważnienie od burmistrza dopiero potem będziemy bawić się w te KDR.
Gość

Post autor: Gość »

Czy zaznaczenie opcji "Lokalny KDR" jest deklaracją wykorzystania ogólnopolskiej KDR do celów lokalnych? Czym skutkuje zaznaczenie tej opcji?
Gość

Cześć,

proszę op szybką odpowiedź: czy zaznaczacie "lokalny KDR" bo nie wiem czy rodzina chce korzystać z lokalnego programu.
KDR

Post autor: KDR »

ja 7 lipca jadę na szkolenie to potem możecie mnie pytać bo będę deko mądrzejsza pod warunkiem że szkolenie bedzie z tych co to chcą nauczyc a nie zwinąć kasę za szkolenie
urzędnik

Post autor: urzędnik »

naitsyrk85 pisze:Przy ogólnopolskiej KDR, potrzebne jest upoważnienie ze strony burmistrza, jest o tym w informatorze, który dostały gminy, co musi zrobić gmina...

Dokumentów mamy niby nie zbierać tylko do wglądu, ale jak to będzie zobaczymy :)
Gdzie jest ten informator, czytam, że gminy dostały, a ja nic nie mam. w CAS-u też nic nie widzę w wiadomościach. Proszę o info.
lola89

Post autor: lola89 »

Czy ktoś z was wydaje już pieniądze w czerwcu? Na co je przeznaczacie oraz na co przeznaczana są fundusze które wam zostają?
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: naitsyrk85 »

urzędnik pisze:
naitsyrk85 pisze:Przy ogólnopolskiej KDR, potrzebne jest upoważnienie ze strony burmistrza, jest o tym w informatorze, który dostały gminy, co musi zrobić gmina...

Gdzie jest ten informator, czytam, że gminy dostały, a ja nic nie mam. w CAS-u też nic nie widzę w wiadomościach. Proszę o info.

Informator był w CAS, został przez nas umieszczony na forum sygnity
https://www.public.sygnity.pl/forums/vie ... &start=150
Gość

Gość pisze:Czy zaznaczenie opcji "Lokalny KDR" jest deklaracją wykorzystania ogólnopolskiej KDR do celów lokalnych? Czym skutkuje zaznaczenie tej opcji?
To znaczy, że Twoja gmina ma swoja własną formę karty, np. jak Duża Rodzina z Barcina :-)
14528

Post autor: 14528 »

Pd jakim symbolem z z wykazu akt rejestrujecie wnioski 8110 ?
ODPOWIEDZ