KARTA DUŻEJ RODZINY
Re: KARTA DUŻEJ RODZINY
ZAMAWIAŁ JUŻ KTOŚ KARTY ? MAM PROBLEM BO NIE WIEM CZY DOBRZE , KARTY PRZYGOTOWANE DO ZAMÓWIENIA A W PODGLADZIE ZAZNACZONE DATA WAŻNOŚCI BEZTERMINOWO O KAŻDEGO CZŁONKA RODZINY . WE WNIOSKU ZAZNACZAŁAM ZE DZIECI PRZED UKOŃCZENIEM 18 ROKU ŻYCIA WIEĆ CHYBA NIE POWINNY BYC WYDANE BEZTERMINOWO ?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
jak zrobisz zamów karty to w podglądzie będziesz już miała daty ważności takie jak dzieci kończą 18 r. ż.
Jeżeli chłopak okazuje się tylko orzeczeniem, to kartę wydaje się do 30.09.2014r. Jeżeli już teraz wie, że dostał się na studia i uczelnia wystawi mu zaświadczenie, że będzie pobierał u nich naukę do dnia....., to tak jak jest zapisane w zaświadczeniu.mt28 pisze:Proszę o pomoc
Rodzina 5 osobowa, 3 dzieci --syn najstarszy lat 19 (klasa maturalna) posiada orzeczenie o niepełnosprawności do 30 września 2014r., od 1 października rusza na studia, z jakim terminem ważności wydać mu kartę:
czy wziąć pod uwagę orzeczenie i przyznać do 30 września 2014r bo tak ważne orzeczenie?? i co potem jak pójdzie na studia rodzic składa jeszcze raz wniosek o wydanie ponownej karty i wtedy do ukończeni studiów nie dłużej niż do ukończenie 25 roku życia??
Wątpię, że już dzisiaj jest w stanie przynieść takie zaświadczenie z uczelni, ponieważ rekrutacja trwa. Moim zdaniem jeżeli teraz złoży wniosek, to otrzyma kartę do 30.09.2014r., a następnie po tym okresie może przyjść z nowym kompletem dokumentów i złożyć wniosek o nową kartę. Może do tego czasu będzie miał informację zarówno na temat podjętej dalszej nauki oraz orzeczenia. Może być taka sytuacja, że zostanie mu przyznane orzeczenie na dłuższy okres czasu, niż okres nauki i warto będzie założyć kartę na podstawie orzeczenia.
Pozdrawiam
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tak jest!
Dzięki za pomoc!!!wspierająca pisze:Jeżeli chłopak okazuje się tylko orzeczeniem, to kartę wydaje się do 30.09.2014r. Jeżeli już teraz wie, że dostał się na studia i uczelnia wystawi mu zaświadczenie, że będzie pobierał u nich naukę do dnia....., to tak jak jest zapisane w zaświadczeniu.mt28 pisze:Proszę o pomoc
Rodzina 5 osobowa, 3 dzieci --syn najstarszy lat 19 (klasa maturalna) posiada orzeczenie o niepełnosprawności do 30 września 2014r., od 1 października rusza na studia, z jakim terminem ważności wydać mu kartę:
czy wziąć pod uwagę orzeczenie i przyznać do 30 września 2014r bo tak ważne orzeczenie?? i co potem jak pójdzie na studia rodzic składa jeszcze raz wniosek o wydanie ponownej karty i wtedy do ukończeni studiów nie dłużej niż do ukończenie 25 roku życia??
Wątpię, że już dzisiaj jest w stanie przynieść takie zaświadczenie z uczelni, ponieważ rekrutacja trwa. Moim zdaniem jeżeli teraz złoży wniosek, to otrzyma kartę do 30.09.2014r., a następnie po tym okresie może przyjść z nowym kompletem dokumentów i złożyć wniosek o nową kartę. Może do tego czasu będzie miał informację zarówno na temat podjętej dalszej nauki oraz orzeczenia. Może być taka sytuacja, że zostanie mu przyznane orzeczenie na dłuższy okres czasu, niż okres nauki i warto będzie założyć kartę na podstawie orzeczenia.
Pozdrawiam
Mam tylko jeszcze jedno pytanie kto potem składa ten wniosek (widziałam w tym programie że jest coś takiego jak zmiana terminu ważności) matka? czy to pełnoletnie dziecko którego to dotyczy?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
i jedno i drugie może złożyć wniosek, w programie jest opcja przedłużenia karty, chyba powinna być używana właśnie w takich przypadkach
pewnie tak będziemkaz pisze:i jedno i drugie może złożyć wniosek, w programie jest opcja przedłużenia karty, chyba powinna być używana właśnie w takich przypadkach

masakra początek a takie problemy, dobrze że chociaż to jest bez dochodów

Duplikat to duplikat a przedłużenie to całkiem inna sprawa, za to się nie płaci.
W systemie jest opcja przedłużenia karty.
W systemie jest opcja przedłużenia karty.
W/G mnie karta przysługuje panu( ojciec 3 dzieci) obecnej żonie ( niemoralne) oraz dzieciom pana. A poprzednia żona powinna urodzić sobie jeszcze jedno dziecko to tez dostanie. Obecna żona powinna urodzić jeszcze 2 dzieci to je już urodzone dziecko też dostanie. Ha -chyba rozwiązałam problem logiczny!SD33 pisze:Witam,
proszę o opinie. Pani ma jedno dziecko z byłym mężem, jedno z obecnym, a obecny mąż ma dwójkę dzieci z poprzedniego małżeństwa. Mieszkają z dzieckiem Pani oraz wspólnym dzieckiem. Pani pyta, czy kartę może dostać na dzieci męża z jego pierwszego małżeństwa? Bo w przeciwnym razie nie będą się kwalifikować.
Dziękuję za wszelką pomoc.
Oprócz KARTA DUŻEJ RODZINY - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
KDR-rejestr
karta dużej rodziny
Czy zgłaszamy zbiór KDR do GIODO?
Wynagrodzenie za zadanie KDR
Zaświadczenie z uczelni/szkoły
Kto jest u was adminem KDR?
Nr KDR co pisać
przetwarzanie danych
KDR we praktyce
rzeczowy wykaz akt a kdr