kasa-odwieczny temat - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 09 maja 2012, 11:58

porozmawiajmy trochę o zarobkach ,jak to wygląda w naszych placówkach ,w ktorej grupie powinien byc ,,zaszeregowany,, starszy wych-ca z KP z 9 letnim stazem pracy?ile netto powinnam zarabiać?
~jula

Napisano: 09 maja 2012, 12:01

mamy regulamin,ale cos mi się wydaje ,że dla oszczędności jesteśmy kantowani i celowo zaniża się nam zarobki
~jula

Napisano: 09 maja 2012, 12:08

Jest grupa zaszeregowania a w niej tzw. widełki. U mnie wychowawcy z kp oczywiście mają widełki \"dolne\" czyli najniższe
~bella

Napisano: 09 maja 2012, 16:38

do bella - To jest dla Ciebie takie oczywiste, że mają najniższe zarobki, stwierdzenie \"u mnie\" mam wrażenie,że masz prywatny DD, wszędzie samorządy szukają oszczędności i to dlatego kp dostajA najniższe z dwóch możliwych wynagrodzeń, to nie jest widzi misie dyrektora!!!!
~Adam

Napisano: 09 maja 2012, 19:55

do A-dam-a-jesteś pewien ,że nie jest to ,,widzi misie dyrektora,,?!
~jula

Napisano: 09 maja 2012, 19:58

a kto przygotowuje regulamin dyrektor czy samorzady i dlaczego są te ,,dolne,,widełki?!
~jula

Napisano: 11 maja 2012, 19:37

Drogi Adamie czytaj ze zrozumieniem: moje \"oczywiście\" było pisane z przekąsem, a to, że pisze \"u mnie\" to znaczy,że identyfikuję się z placówką.I tyle
Dyrektor zawsze może wnioskować o podwyżki, ale czy dostanie na to pieniądze to już inna bajka.Z tego co się orientuję, to regulamin wynagrodzeń przygotowuje dyrektor, przyklepują związki zawodowe, a zatwierdza organ prowadzący kierując się przepisami .Wydaje ni się, że \"widełki\"są po to aby było pole manewru w danej grupie zaszeregowania, tzn.jeśli pracownik się wyróżnia można mu dać podwyżkę nie zmieniając grupy.
~bella

Napisano: 12 maja 2012, 13:27

a ja myślałam .ze wyrózniającym sie pracownikom daje sie premie
~***

Napisano: 12 maja 2012, 14:22

a nam nowa dyr zabrala premie:(stwierdzila ze nie ma na to kasy i ze w ogole to wychowawcy za duzo zarabiaja!!!!urwała sie z choinki baba
~zosia

Napisano: 12 maja 2012, 14:46

a dla niej na wypłatę i premię to jest=min.36oozł na rączkę,nie dajcie się poniewierac!!!
~kp

Strona 1 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x