kasa-odwieczny temat - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 3 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 23 cze 2012, 14:45

Jeszce raz o tzw.\"widełkach\". Ostatnio mieliśmy spotkanie z księgową, która wyjaśniła nam po co są te sławne \"widełki\"i okazało się, że po to, aby dyrektor mógł je zastosować zatrudniając nowego pracownika. Jeżeli w tabelce jest napisane, że po 4 latach pracy należny się stanowisko starszego wychowawcy, to dotyczy to tylko osoby nowo zatrudnianej. Wcale to nie oznacza, że młodszy wychowawca po dwóch latach ma być obligatoryjnie awansowany na wychowawcę, a po 4 na starszego.Bardziej opłaca się zwolnic i od nowa zatrudnić, bo wtedy dostaniemy stanowisko z uwzględnieniem lat pracy.Tylko czy dyrektor z powrotem będzie chciał zatrudnić? ;)
Moje dotychczasowe przekonanie co do awansu ,jak widać ,było nazbyt optymistyczne.
No cóż, pracując sumiennie prze np. 8 lat w placówce można być nadal młodszym wychowawcą.Fajnie jest.
~bella

Napisano: 24 cze 2012, 0:30

Mam pytanie - a czy w Waszych placówkach staraliście się walczyć, wraz z związkami zawodowymi, o układ zbiorowy?
~gosc

Napisano: 26 cze 2012, 20:06

u nas jest ponadzakładowy układ zbiorowy
~bella

Napisano: 26 cze 2012, 23:58

do bella -jak to wygląda u Was w praktyce,napisz proszę
~jula

Napisano: 28 cze 2012, 13:10

witam,

a ile zarabiają w Państwa placówkach księgowi?
~Aga

Napisano: 29 cze 2012, 12:28

Do Aga

Cóż za pytanie??!!!! To wie tylko dyrektor i księgowa !
~******

Napisano: 29 cze 2012, 15:41

ale myślałam, że któraś księgowa tak anonimowo pochwali się.
Chciałabym wiedzieć, bo jest teraz konkurs na to stanowisko w pobliżu miejscowości której mieszkam i zastanawiam się czy startować
~Aga

Napisano: 29 cze 2012, 17:28

Księgowa z kilkudziesięcioletnim stażem 3700 brutto
~Marcin

Napisano: 29 cze 2012, 23:18

Marcine, a jak ta płaca ma się do płacy wychowawcy z KP rozumię, że księgowa ma wyższe mgr wykształcenie
~Roman

Napisano: 30 cze 2012, 0:53

Księgowa nie musi mieć wyższego. Musi dokładnie znać zasady rachunkowości budżetowej i należycie realizować wydatki. W przypadku naruszenia dyscypliny finasów publicznych podobnie jak dyrektor ponosi odpowioedzialność. Dobra ksiegowa to skarb.
~Marcin

Strona 3 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x