kdr- nowy system - Karta Dużej Rodziny

Strona 4 z 6    [ Posty: 57 ]

Napisano: 03 gru 2015, 15:32

do naszej gminy dostarczyła firma kurierska
kasia88
Praktykant
Od: 03 gru 2015, 13:42
Zajmuję się:

Napisano: 03 gru 2015, 15:45

A ja mam user_1 , 2 i 3...
yyy

Napisano: 03 gru 2015, 16:20

kasia88 pisze:witam
my również dostaliśmy dwie koperty user_2 i user_3 po rozmowie z Panem z centrum obsługi użytkownika okazało się że wszystko jest ok. User_2 posiada prawa administratora gminnego i wchodząc na stronę SI KDR mamy dostęp do administracji więc możemy zmienić hasło. Jako użytkownik nie mamy jeszcze dostępy do SI KDR taki dostę będzie dopiero od stycznia. Obecnie mamy dostęp do szkolenia i logujemy się jako user_2. Mam nadzieje że chociaż troszkę pomogłam. Pozdrawiam
Dziękuje
olaaa

Napisano: 05 gru 2015, 11:23

A ja dostałam tylko user 1 i zalogowałam się (jestem pracownikiem gops - obsługa kart) żle zrobilam?
miniatura

Napisano: 06 gru 2015, 21:00

Sądzę, że dobrze. A do jakiego czasu mamy ukończyć kurs? Bo nie przyszło do mnie żadne pismo w tej sprawie
max09

Napisano: 07 gru 2015, 9:13

do 04.01.2016 r. tylko mi nie działa, działa tylko na tym komputerze z ministerstwa
olaaa

Napisano: 07 gru 2015, 9:41

powiedzcie mi osoby które prowadza karty w ops-ach, ja w ops-ie dostałam koperty user_02 i user_03, wg pisma hasło ma zmienić administrator lokalny na poziomie gminy - czyli user_01 i z tego co zrozumiałam on ma uzupełnić w systemie dane użytkowników. Czyli pracownicy gminni mają to zrobić nam pracownikom ops-ów, dobrze zrozumiałam ?
annaw

Napisano: 07 gru 2015, 9:52

dodam jeszcze że na casie dostaliśmy kilka pism - instrukcje i wcale nie wygląda to tak łatwo :shock: bo trzeba jeszcze powysyłać jakieś maile o nadanie uprawnień i to wszystko do 18.12 bo później taka możliwość będzie już zablokowana.
annaw

Napisano: 07 gru 2015, 10:03

wszyscy wszystko dostają, a do mnie nic jeszcze nie dotarło poza tym "komputerem" przecudnej jakości...
Jack White

Napisano: 07 gru 2015, 10:04

user01 przyjęli jako administratora, ALE jeśli zalogujesz się np. użytkownikiem user02 w pierwszej kolejności to on będzie administratorem,
nie logują się pracownicy gminy (chyba ze kdr jest w gminie a nie w ops), tylko osoby które mają upoważnienie do realizacji ustawy o kdr, jeżeli kdr jest w ops to ops dostaje loginy i nikt inny nie może ich użyć
u nas np. było tak że koperta z hasłami przyszła do burmistrza, ale została przekazana do opsu i my już sobie dalej z tym robiliśmy co trzeba, wg załączonego pisma o którym wspominasz że pojawiło się w casie, w chwili obecnej czekam na zwrotnego maila od nich z uprawnieniami, i przyglądam się tym kursom na e-lerning
ewee

Strona 4 z 6    [ Posty: 57 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x