kdr- nowy system - Karta Dużej Rodziny

Strona 5 z 6    [ Posty: 57 ]

Napisano: 07 gru 2015, 10:46

ewee, a czy jak ja jestem sama userem 01 i nie ma innych użytkowników, to czy muszę również wysyłać tego maila o uzyskanie uprawnień do MOK?
~gosiab

Napisano: 07 gru 2015, 10:49

wam też e-learning nie działa na komputerze który nie jest z Ministerstwa??
olaaa

Napisano: 07 gru 2015, 11:39

~gosiab pisze:ewee, a czy jak ja jestem sama userem 01 i nie ma innych użytkowników, to czy muszę również wysyłać tego maila o uzyskanie uprawnień do MOK?

moim zdaniem musisz
w zał. nr 4 (procedura uzyskania dostępu...) pisze że należy przesłać maila w celu uzyskania uprawnień do modułu obsługi kart, jeśli tego nie zrobisz do 18 grudnia to będziesz miała ograniczone uprawnienia, a co za tym idzie chyba nie będzie można obsługiwać tego systemu w pełni, a dostęp musisz mieć bo realizujesz zadania wynikające z ustawy o kdr, to moje intuicyjne wytłumaczenie tego stanu rzeczy,
skoro mpips opisało w jaki sposób mamy wykonać całą procedurę wdrożenia nowego systemu to uważam że rzeczy o których piszą są niezbędne do tego abyśmy mogli rozpatrywać wnioski i przyznawać karty

i nie wiem czy tutaj ma jakieś znaczenie (z wysyłaniem maila) czy do kogoś została wysłana tylko jedna koperta z hasłem, a do innych trzy czy cztery, jeśli masz tylko user01 to widocznie nikt inny z twojej jednostki nie ma dostępu do kdr i sama się tym zajmujesz, i w dotychczasowym systemie RI KDR nie ma innych aktywnych użytkowników tylko Ty jedna, mpips pisało że wszystkie loginy użytkowników zostały przeniesione z dotychczasowego systemu na nowy
ewee

Napisano: 07 gru 2015, 11:40

tzn. powiem tak weszłam na ten e-lerning i głos Pani mówi co w danym rozdziale się dowiemy i, i na tym się kończy brak ciągu dalszego nic cisza. Może KTOŚ podpowie gdzie wejść co wcisnąć żeby był ten ciąg dalszy :(
~kasia~

Napisano: 07 gru 2015, 12:45

~kasia~ pisze:tzn. powiem tak weszłam na ten e-lerning i głos Pani mówi co w danym rozdziale się dowiemy i, i na tym się kończy brak ciągu dalszego nic cisza. Może KTOŚ podpowie gdzie wejść co wcisnąć żeby był ten ciąg dalszy :(
ojej...

wybierasz lekcje, włączasz ją, aby przejść do następnego slajdu należy nacisnąć myszką strzałkę i kontynuacja jest, po każdej lekcji jest test do wypełnienia, operujesz tam kursorem myszki, wszystko jest napisane i czytane więc nie powinno być kłopotów z tym
ewee

Napisano: 07 gru 2015, 13:45

ja już się całkowicie w tym pogubiłam i jestem przerażona tymi terminami, powiedzcie mi ktoś kto otrzymał sprzet z ministerstwa powinien mieć wgrany ten system w komputer i tam się zalogować???bo ja otrzymałam taki sprzęt i mam tylko wgrane te programy na których wcześniej pracowałam i najgorsze jest to że do mnie żadne informacje ani loginy nie dotarły oprócz tego ze przysłali instrukcje do tego systemu informatycznego
kdr2015

Napisano: 07 gru 2015, 14:26

Nie chce mi otworzyć poszczególnych kursów (już po zalogowaniu). Jest komunikat, że potrzebna jest wtyczka.]Mogę ją sama zainstalować?
miniatura

Napisano: 07 gru 2015, 16:05

Czy podawaliście oficjalną informację na stronie www o zmianach? O możliwości składania wniosków drogą elektroniczną dla osób indywidualnych - mogę prosić o taki wzór?" Informacja prasowa, gdzie mogłabym ją znaleźć? Otrzymaliśmy tylko taką informację dla firm i instytucji.

Z góry dziękuję
Iwona3811

Napisano: 07 gru 2015, 19:00

Iwona3811 pisze:Czy podawaliście oficjalną informację na stronie www o zmianach? O możliwości składania wniosków drogą elektroniczną dla osób indywidualnych - mogę prosić o taki wzór?" Informacja prasowa, gdzie mogłabym ją znaleźć? Otrzymaliśmy tylko taką informację dla firm i instytucji.

Z góry dziękuję
Ja wydrukowałem informacje i na tablicy ogłoszeń umieściłem, zamierzam jeszcze na BIP Ośrodka dać i tyle.

Jak czytam Wasze perypetie to aż się boję! Zamierzam jutro zabrać się za to "cudo", mam nadzieję, że na komputerze nie z Ministerstwa mi też jakoś pójdzie, dziś strona startowa mi się wyświetliła to może reszta też pójdzie.

Pytanie do osób które już są po logowaniu...Ten mail aktywujący ze zwykłej poczty mam wysłać? :P
Miko89

Napisano: 07 gru 2015, 19:54

Ja wydrukowałem informacje i na tablicy ogłoszeń umieściłem, zamierzam jeszcze na BIP Ośrodka dać i tyle.

Jak czytam Wasze perypetie to aż się boję! Zamierzam jutro zabrać się za to "cudo", mam nadzieję, że na komputerze nie z Ministerstwa mi też jakoś pójdzie, dziś strona startowa mi się wyświetliła to może reszta też pójdzie.

Pytanie do osób które już są po logowaniu...Ten mail aktywujący ze zwykłej poczty mam wysłać? :P[/quote]

Tylko moje pytanie brzmi - Co tam umieścić?
Iwona3811

Strona 5 z 6    [ Posty: 57 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x