KDR trzeba mieć numer telefonu

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
Awatar użytkownika
mała mii
Podinspektor
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...
Kontakt:

Re: KDR trzeba mieć numer telefonu

Post autor: mała mii »

ok :) wysłałam, nic nie przyszło, domniemam że przyjdzie informacja jak juz wyślą karty do ośrodka, że trzeba sie zgłosić w jakimś terminie po odbiór :)
szkoda tylko ze przy konstruowaniu wniosku nie pomysleli o tym, i tak- tam gdzie pamiętam to mówie ludziom zeby mi wpisywali ten telefon, ale czasem zapomne:)
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
GopsKDR

Post autor: GopsKDR »

piciripci pisze:Tak, wprowadzili jako kryterium numer telefonu ale na infolinii radzą, żeby w przypadku braku numeru telefonu wpisywać np. same 9 (999 999 999) i to rozwiązuje problem.
Do tego jeszcze w mojej gminie jest pełno wiosek, gdzie nie ma ulicy. Ja do tej pory wpisywałam nazwę miejscowości w rubrykę "ulica" idąc tym torem, że na karcie nie ma adresu tylko imię, nazwisko, pesel i data ważności. Tak może być.

Jak powiadamiacie osoby, które złożyły wniosek o KDR, skoro nie zostawili swojego nr tel?
piciripci

Post autor: piciripci »

Sami się dowiadują.
melka03

Post autor: melka03 »

No to fajnie, bo mi na pytanie gdzie wpisać nazwę wsi miła pani z infolinii odpowiedziała "w rubryce tam gdzie się wpisuje ulicę", więc tak robię. Nie mam jeszcze kart, więc teraz zastanawiam się co przyjdzie.
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: naitsyrk85 »

melka03 pisze:No to fajnie, bo mi na pytanie gdzie wpisać nazwę wsi miła pani z infolinii odpowiedziała "w rubryce tam gdzie się wpisuje ulicę", więc tak robię. Nie mam jeszcze kart, więc teraz zastanawiam się co przyjdzie.

Ja dostałem informacje,ze wpisywać tylko rzeczywista miejscowość(wieś) zamieszkania bez poczty :)
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Co do numeru tel, nie jest obowiązkowy, ale dopisali informacje że będzie służył do powiadamiania sms o kartach
jaaaa

Post autor: jaaaa »

i jak z tymi wsiami robicie? gdzie to się wpisuje i jak
jadzka

Post autor: jadzka »

ja mam KDR z telefonem w googlach wpisz pap-com druki u nich zamawiałam w formacie A4 zresztą jak wejdziesz w zakładki to przekonasz się że mają przydatne druki
MKII
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: MKII »

po uzyskaniu informacji od Pani z infolini wpisuje w rubrykę miejscowość/ poczta np. wpisuje Młodawa / Marków ;)
naitsyrk85
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

jadzka pisze:ja mam KDR z telefonem w googlach wpisz pap-com druki u nich zamawiałam w formacie A4 zresztą jak wejdziesz w zakładki to przekonasz się że mają przydatne druki
W takiej sytuacji masz druk niezgodny z rozporządzeniem...
ODPOWIEDZ