KDR -ważność karty
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Referent
- Kontakt:
KDR -ważność karty
Czy ktoś z Was miał taką sytuację że karta dużej rodziny była przyznana omyłkowo do 30.06. zamiast do 30.09 i teraz już nie można jej anulować w systemie i przyznać poprawnie do 30.09 ponieważ widnieje ze upłynął termin ważności karty, dopiero teraz to zauważyłem w systemie tak to anulowałbym ta kartę wcześniej. Czy uczeń musi na nowo złożyć wniosek o KDR
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)
- Kontakt:
Re: KDR -ważność karty
Skoro to ewidentny błąd urzędnika, to przedłużyłbym kartę do września na podstawie pierwotnego wniosku, i do tego notatka służbowa. No chyba, że uczeń już się nie uczy (wówczas powinien sam poinformować o tej okoliczności)MarianM pisze: 30 cze 2025, 8:15 Czy ktoś z Was miał taką sytuację że karta dużej rodziny była przyznana omyłkowo do 30.06. zamiast do 30.09 i teraz już nie można jej anulować w systemie i przyznać poprawnie do 30.09 ponieważ widnieje ze upłynął termin ważności karty, dopiero teraz to zauważyłem w systemie tak to anulowałbym ta kartę wcześniej. Czy uczeń musi na nowo złożyć wniosek o KDR
Pozdrawiam
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Referent
- Kontakt:
Dziękuje za pomoc... czy się nie uczy pewnie tak, termin na wniosku 30.06 ale z urzędu powinien mieć przedłużone do 30.09 tylko chciałem to zrobić poprzez system KDR zarządzanie kartami i anulować kartę ale się nie da (upłynął termin ważności), czyli jeszcze raz wprowadzić wniosek z tym samym numerem wniosku ale dać uzupełnienie rodziny ??? ponieważ w poprzednim wniosku było... ala przedłużenie dla osoby która była już posiadaczem...
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)
- Kontakt:
No pytanie czy przepuści Cię jako uzupełnienie (skoro system będzie widzieć osobę). Ja bym zrobił normalnie przedłużenie ważności (system i tak nada nowy numer sprawy - w notatce służbowej opisałbym sytuację, że z urzędu wprowadzono wniosek i nawiązałbym to pierwotnej sprawy).MarianM pisze: 30 cze 2025, 8:35 Dziękuje za pomoc... czy się nie uczy pewnie tak, termin na wniosku 30.06 ale z urzędu powinien mieć przedłużone do 30.09 tylko chciałem to zrobić poprzez system KDR zarządzanie kartami i anulować kartę ale się nie da (upłynął termin ważności), czyli jeszcze raz wprowadzić wniosek z tym samym numerem wniosku ale dać uzupełnienie rodziny ??? ponieważ w poprzednim wniosku było... ala przedłużenie dla osoby która była już posiadaczem...
Pozdrawiam
Oprócz KDR -ważność karty - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
unieważnienie karty (pozbawienie władzy rodzicielskiej jednego rodzica) wydanie decyzji
Sprawozdanie z I i II kwartału - wykorzystywanie środków
AKTUALIZACJA
pomóżcie - rozwód
STARE ŚP,PRACA, NOWE ŚP
proszę o pomoc
PILNE!!!
Przedłużenie ważności - ciężki przypadek
opłata za tradycyjną karte
wnioskodawca pełnoletnie dziecko?
Utrata uprawnień do karty - proszę o pomoc
wnioskodawca pełnoletnie dziecko?
W przesyłce z KDR przysłali kartę anulowaną, co robicie?
uzyskanie danych o zgonach
KDR- dziecko inna gmina
Czy przysługuje KDR obcokrajowcowi?