kiedy dajecie zkdr-04 do wypełnienia? - Karta Dużej Rodziny

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 14 maja 2019, 14:32

no modyfikacja wniosków to było coś z czym niektórzy szczęściarze zaczęli ten trudny rok ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 14 maja 2019, 14:38

To jest jedna z wielu propozycji do modyfikacji w KDR. Odnośnie systemu gdzieś widziałem propozycje - ktoś proponował m.in. aby po wpisaniu danych i weryfikacji PESEL sprawdzało zgodność wprowadzonych danych z tymi wpisanymi, ewentualnie wyświetlenie miękkiej walidacji gdyby coś było nie tak. Z czym to pomoże? Nie byłoby literówek itp w nazwiskach/imionach. Lub propozycja podstawiania danych z bazy PESEL po wpisaniu peselu osoby (raczej niewykonalne z technicznego punktu widzenia).
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 14 maja 2019, 14:46

ale zamiast wprowadzać dobre zmiany to jak na razie zabierają to co jeszcze jakoś działało dokładając nam roboty :o
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 04 mar 2020, 14:11

Hej, mam 5 osobową rodzinkę, wniosek o tradycyjną kartę i elektroniczną. Dzieci nie maja telefonów, matka wypełnia załączniki ZKDR-04, u dzieci podaje swój nr tel. i mail.pomóżcie:)gdy w przyznaję kartę elektroniczną dzieciom wpisuje tel. i mail matki, a w uprawnionych do wizualizacji nie wybieram "właściciela karty" tylko podaje rodzica(tylko matka chce wizualizację)? Czy tak?
lola1
Stażysta
Od: 16 mar 2017, 13:42
Zajmuję się: PS

Napisano: 04 mar 2020, 14:57

lola1 pisze:
04 mar 2020, 14:11
Hej, mam 5 osobową rodzinkę, wniosek o tradycyjną kartę i elektroniczną. Dzieci nie maja telefonów, matka wypełnia załączniki ZKDR-04, u dzieci podaje swój nr tel. i mail.pomóżcie:)gdy w przyznaję kartę elektroniczną dzieciom wpisuje tel. i mail matki, a w uprawnionych do wizualizacji nie wybieram "właściciela karty" tylko podaje rodzica(tylko matka chce wizualizację)? Czy tak?
Przy tak standardowych sprawach jak ktoś zaznaczy krzyżyk:
„Zaznacz, jeżeli wnosisz dla członków rodziny wskazanych na wniosku o Kartę w formie elektronicznej i chcesz, aby rodzic/rodzice oraz małżonek rodzica mogli wyświetlać Karty wszystkich członków rodziny. Jeżeli chcesz samodzielnie dokonać wyboru osób, których Karty będą mogli wyświetlać rodzice lub małżonek rodzica, nie zaznaczaj tego pola, tylko wypełnij załącznik ZKDR-04 Informacja o osobach, które będą mogły wyświetlać kartę elektroniczną na swoich urządzeniach mobilnych.” Jeśli wnioskodawca zaznaczy to pole, nie musi już wypełniać załączników ZKDR-04.
To ja nie wymagam żadnych ZKDR-04 tylko u rodzica robię wizualizację małżonka, lub 2 rodzica ;) a u dzieci niezależnie czy tam jest nr rodzica, czy dziecka to robię wizualizację właścicielowi KDR i jego rodzicom
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 04 mar 2020, 14:57

szkoda mego jak i wnioskodawcy czasu na bezsensowne powielanie już tak licznie powielanych danych :/
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 04 mar 2020, 15:51

ubu pisze:
04 mar 2020, 14:57
szkoda mego jak i wnioskodawcy czasu na bezsensowne powielanie już tak licznie powielanych danych :/
Od dłuższego czasu jestem takiego samego zdania, gdy ktoś mi tej kratki nie zaznaczy to przypisuje tylko właściciela karty, żeby mógł wyświetlać KDR.
Malo tego.. gdy dziecko np. nie ma swojego nr tel to proszę o dopisanie na wniosku "Nie wyświetlaj karty na urządzeniu mobilnym dziecka".
Ten wniosek powinien być lepiej skonstruowany.

ZKDR-04 daje tylko gdy ktoś chce zmienić w późniejszym terminie dane teleadresowe (maila/nr telefonu).
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 04 mar 2020, 15:53

Dziękuję:) :D
lola1
Stażysta
Od: 16 mar 2017, 13:42
Zajmuję się: PS

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU