Kiedy kościół uzna gejów, lesbijki i transseksualistów za ludzi? - HYdE PaRK

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 12 lut 2013, 21:57

Mnie też oni trochę drażnią. Uważam to wszystko za swego rodzaju dewiacje no ale trudno teraz uruchamiać komory gazowe i krematoria. Oni żyją wśród nas i trzeba to zaakceptować. Trzeba ich traktować jak ludzi i dać im podstawowe prawa (np. dziedziczenie).
Konserwatywny papież odszedł. Jestem ciekaw czy nowy będzie zainteresowany tymi sprawami. Od ponad 2000 lat owce straszy się diabłem, stosuje naciski, szantaże, opowiada bajki i pierze mózgi. Jeszcze kilkaset lat temu bycie w opozycji i mówienie o gwiazdach, nauce groziło stosem. Miliony litrów krwi zostało przelanych w imię Boga. Dziś już inkwizycji nie ma ale mam wrażenie że tamta średniowieczna mentalność nadal gości w wielkich, ozłoconych królestwach zwanych kościołami.
Likwidowano heretyków czyli osoby chore psychicznie (o czym niestety nie wiedziano z racji powszechnej ciemnoty) i mające odwagę wątpić. Jednocześnie KK tuszował przypadki pedofilii i homoseksualizmu wśród swoich.
Kiedy kościół zacznie akceptować ludzi myślących inaczej?
https://www.racjonalista.pl/kk.php/d,109 ... seksualizm
~Adam

Napisano: 12 lut 2013, 22:05

pewnie ty wystąpiłeś do Papieża o te 5 miliardów euro , takiś pokrzywdzony, buahahahahahahaha
~...

Napisano: 12 lut 2013, 22:25

Oni mają kasę więc powinni się dzielić a nie trzymać ją pod sukienkami i na świerszczyki wydawac.
~Adam

Napisano: 13 lut 2013, 0:49

póki co - akceptacja osób innych nam nie grozi, dowodem stanowisko sejmu, a kościół - ustami biskupa:

2013-02-12 11:16
Re: KRZYŻE NA ŚCIANACH, KOLĘDA, OPŁATEK
wysłane przez ~no comment dnia 2013-02-12 11:16:24

~no comment

Kiedy dziennikarka stwierdziła, że pedofilia wśród duchownych nie jest zjawiskiem marginalnym, duchowny odparł: - Zwróćmy uwagę na coś innego: ileż ci chrześcijanie na świecie się rozwodzą, ileż dokonują gwałtów, zabójstw, różnego rodzaju przestępstw. Widzi się tylko to, co jest tą złą przypadłością u księży. Trzeba też widzieć belki we własnych oczach, zanim się dostrzeże te niewielkie elementy w skali światowej u tych, których chce się wystawić na pośmiewisko.

Bp Pieronek: Pedofilia była, jest i będzie

- Trzeba widzieć cierpienie dzieci, to jest najważniejsze. A nie cierpienie Kościoła z tego powodu, że się o tym [pedofilii - red.] mówi - zauważyła Olejnik. - Zawsze coś jest najważniejsze, zwłaszcza jeżeli ktoś ma jakiś plan i ten plan konsekwentnie realizuje. Dzieci... no weźmy dzieci. Cóż te dzieci mają za wspaniałe życie dzisiaj, w demokratycznym świecie, kiedy się je odsyła do poprawczaka, bo rodzice są biedni albo nieporadni. Trzeba tym rodzicom pomóc, a nie znęcać się nad dziećmi - odparł br Pieronek.

- Nie porównywałabym tego, księże biskupie, z pedofilią, bo to jest coś, co zostaje do końca życia - zauważyła Olejnik. - A takie sytuacje jak zabranie dziecka rodzicom i wysłanie ich do domu zastępczego, gdzie dwoje z tych dzieci ginie, to co - to nie jest skandal? - ciągnął duchowny.

- Benedykt XVI zmagał się [w trakcie swojego pontyfikatu - red.] z o wiele większymi tematami niż pedofilia - dbał o to, żeby ludzie żyli zgodnie z przykazaniami bożymi. To jest o wiele większe zadanie, niż ukrócenie sprawy pedofilskiej, która była na świecie, jest i będzie. Żadna siła nie powstrzyma człowieka od tego, żeby korzystać z pewnych możliwości, jakie daje człowiekowi wolna wola i do czego go pchają namiętności. Przepraszam bardzo, świata nie zmienimy - zaznaczył bp Pieronek.
~oko

Napisano: 13 lut 2013, 2:41

Cieszę się, że osoba, która nosi imię pierwszego człowieka gardzi tym co głosi słowo Boże! Musiało smakować to jabłko, które dałem Ewie? Oby tak dalej, a zapanuje Moje Królestwo!
~Mefistofeles

Napisano: 13 lut 2013, 3:13

Transcendencja oraz Immanencja w jednym! Takie oczekiwane przez radosnych konsumentów tu na Ziemi WashAndGo! Tak trzymać! Na pohybel wszystkiemu co Święte. Gardzić wszystkim co Poświęcone!!
~Belzebub

Napisano: 13 lut 2013, 3:32

Z tego co wiem wszystkie istoty ludzkie są bliskie Bogu. Społeczność LGBTQ również.
~Światło

Napisano: 13 lut 2013, 3:55

Nie jest wam Bóg potrzebny w świecie, w którym Wy sami będziecie Bogami!
~Szatan

Napisano: 13 lut 2013, 22:17

Dam wam władzę tylko oddajcie mi pokłon.
~Adam

Napisano: 14 lut 2013, 12:04

~do adama, oko, itp.

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x