Kiedy pracownicy pomocy społecznej się rozchorują? - HYdE PaRK

Strona 1 z 5    [ Posty: 46 ]

Napisano: 18 gru 2018, 14:40

Dobrze byłoby jakby koło sierpnia wszyscy się rozchorowali... Wszyscy chorują a my ciągle zdrowi;)
socjalny03
Praktykant
Od: 18 gru 2018, 14:37
Zajmuję się: PS, ZI, ST, POPŻ

Napisano: 19 gru 2018, 10:05

ci co dobrze zarabiają też mają się rozchorować czy mogą zostać zdrowi?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 19 gru 2018, 10:49

@de Charette, chyba tak.

W mądrym radiu mówią o chorobie opanowującej nauczycieli, pracowników administracyjnych prokuratur (własnie wysyłam im zawiadomienia) i sądów.

Jako tako pensja nie jest już u mnie na pierwszym miejscu żebym z jej powodu chorował ale zastanawiam się nad szacunkiem kierownictwa wobec mnie bo cholernie to mi doskwiera.
Więc w razie ogólnej choroby dołączam się :)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 19 gru 2018, 11:07

ja pójdę pod nóż to przypadkiem też się mogę dołączyć.... Chociaż tutaj ja raczej bym widział konieczność nacisku na przełożonych a nie na ustawodawcę
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 20 gru 2018, 8:40

To jest wiadome że na pracodawcę. Bo to on nas zatrudnia.

Ale w przypadku takiego samego postępowania większości jednostek sprawa byłaby medialna a co za tym idzie mielibyśmy większe przebicie.

Doba, ale gdzie jest ten związek co to tak zawsze ładnie opisuje sprawy a zazwyczaj nie zauważyłem żadnych efektów?
Powinien wziąć przykład z pracowników sądu którzy wygrali, obecnie pracowników prokuratur itd. jeśli już takie szaraki mogą jawnie oszukiwać zwolnieniami to my nie?

Halo, związek?! Obdzwoń choć po 1 lub 2 OPSy w powiecie w całej Polsce, informując o konkretnym dniu w którym panować będzie "epidemia" i efekt powinien być...

No ale zapewne im się nie chce wykonać około 50 telefonów... bo po co robić coś co dałoby efekt...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 20 gru 2018, 13:05

Oni nie są od efektów, oni są od "bycia" :mrgreen:
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 01 sty 2019, 14:52

W końcu i na nich przyjdzie pora, nie martwcie się
Kiki15
Praktykant
Od: 01 sty 2019, 14:24
Zajmuję się: studiuje

Napisano: 07 sty 2019, 15:04

Osobiście uważam, że płace pracowników OPS są adekwatne do ich wykształcenia, obowiązków, zajmowanych stanowisk. Nie rozumiem zatem. Nie jesteście Państwo ekspertami, nie znacie języków, nawet migowego bardzo często itd. Poruszcie się sprawnie po kluczowych ustawach czyli zgodnie z wyznaczonymi powinnościami. Nic ponadto.
annabeata
Stażysta
Od: 04 sty 2019, 15:46
Zajmuję się: przemoc

Napisano: 07 sty 2019, 22:41

annabeata pisze:Osobiście uważam, że płace pracowników OPS są adekwatne do ich wykształcenia, obowiązków, zajmowanych stanowisk. Nie rozumiem zatem. Nie jesteście Państwo ekspertami, nie znacie języków, nawet migowego bardzo często itd. Poruszcie się sprawnie po kluczowych ustawach czyli zgodnie z wyznaczonymi powinnościami. Nic ponadto.

Do "annabeata" - aktualnie większość osób wykonujących zawód pracownika socjalnego w Polsce ma wyższe wykształcenie, często ma więcej niż jeden fakultet, wiele osób wykonujących ten zawód posiada umiejętność porozumiewania się w językach obcych, z językiem migowym włącznie!

Kolejna odsłona ogólnopolskiego protestu pracowników pracowników pomocy społecznej zapowiada się bardzo ciekawie. Pomysłodawcy tej nowej formy protestu znaleźli ciekawy sposób na jednodniową, masową przerwę w wykonywaniu obowiązków służbowych, która nie wymaga "lekarskiego zwolnienia" lub wykorzystania urlopu wypoczynkowego!

Już 25 stycznia br. w całej Polsce oddamy krew i pomożemy ratować ludzkie życie, tak jak to czynimy codziennie. Przy okazji zwróćmy uwagę na sytuację pracowników pomocy społecznej.

Pomoc społeczna się wykrwawia!
https://www.federacja-socjalnych.pl/inde ... -wykrwawia
Ernesto
Stażysta
Od: 09 lis 2017, 0:23
Zajmuję się: pracownik socjalny

Napisano: 08 sty 2019, 9:56

Słabe. Nikt na to nie zwróci uwagi.
annabeata
Stażysta
Od: 04 sty 2019, 15:46
Zajmuję się: przemoc