Kierownik OPS w składzie Komisji
Re: Kierownik OPS w składzie Komisji
U nas praktycznie szkolą się od wielu lat !
I nawet im to wychodzi, po burzliwych obradach komisji, co niektórzy członkowie wychodzą nieźle wcięci, to chyba samo członkowstwo w komisji sprawia, że jak tak się nasłuchają o tym alkoholu, to sami od tego \"pijanieją\". Cóż dietka, było i nie ma, łatwo przyszło, łatwo poszło, samo życie!!!
Z jaką częstotliwością powinny odbywać się szkolenia? Wystarczy jeden raz czy co jakiś czas? ale jaki?
to zależy od waszych potrzeb i możliwości finansowych /za darmo przecież nikt nie szkoli, prawda?/; nie dajcie się zwariować z tymi szkoleniami.
komisja podstawowe szkolenie 40 godz,a przewodniczący jak zmieniają się przepisy.
skąd się wzięło to 40 godz. czy reguluja to przepisy?
ramowy program szkolenia dla GKRPA przez PARPA to 44godz i ja do tego się stosuję .w IV byłam na konferencji w łublinie i PARPA twierdziła że te godz członkowie powinni odbyć by znali podstawy.
ok., ale to jest tylko stanowisko PARPY. Nie ma żadnych twardych zapisów ustawowych w tej kwestii. Jeżeli członek komisji będzie posiadał zaświadczenie o odbyciu szkolenia /bez określonych godzin/, to żaden kontroler tego nie zakwestionuje. Posiadanie zaświadczenie a wiedzy, to już całkiem inna para kaloszy...
ok.ja mam w komisji ludzi odpowiednio przeszkolonych z czego bardzo się cieszę.komisja z wiedzą to sukces!
Oprócz Kierownik OPS w składzie Komisji - Uzależnienia, Bezdomność przeczytaj również:
dofinansowanie
bezdomni kontra mróz
niebieska karta
zima kontra bezdomni
pomoc dla bezdomnych
Na co można środki z Komisji?
podstawa prawna do dożywiania
nadwyżka budżetu
Czy ktoś coś słyszał??
porozumienie o współpracy
bezdomny
dozywianie z korkowego?
jak ogłsić konkurs
jak brakuje pieniędzy to jest alkoholówka
bezdomni
Delegacja dla przewodniczącej gminnej komisji rozwiązywania problemów alkoholowych