Kierownik OPS w składzie Komisji

Wybrane tematy:
świetlice środowiskowe w 2015 r.? Zachowaj trzeźwy Umysł Szkolenie- kontrola przedsiębiorców sprzedających alkohol przez GKRPA organizacja koloni programem terapeutycznym leczenie z.stały-alkohol
~z

Re: Kierownik OPS w składzie Komisji

Post autor: ~z »

z korkowego
~pracownik socj.

Post autor: ~pracownik socj. »

U nas praktycznie szkolą się od wielu lat !
~x

Post autor: ~x »

I nawet im to wychodzi, po burzliwych obradach komisji, co niektórzy członkowie wychodzą nieźle wcięci, to chyba samo członkowstwo w komisji sprawia, że jak tak się nasłuchają o tym alkoholu, to sami od tego \"pijanieją\". Cóż dietka, było i nie ma, łatwo przyszło, łatwo poszło, samo życie!!!
~M

Post autor: ~M »

Z jaką częstotliwością powinny odbywać się szkolenia? Wystarczy jeden raz czy co jakiś czas? ale jaki?
~ola

Post autor: ~ola »

to zależy od waszych potrzeb i możliwości finansowych /za darmo przecież nikt nie szkoli, prawda?/; nie dajcie się zwariować z tymi szkoleniami.
~z

komisja podstawowe szkolenie 40 godz,a przewodniczący jak zmieniają się przepisy.
~M

Post autor: ~M »

skąd się wzięło to 40 godz. czy reguluja to przepisy?
~z

ramowy program szkolenia dla GKRPA przez PARPA to 44godz i ja do tego się stosuję .w IV byłam na konferencji w łublinie i PARPA twierdziła że te godz członkowie powinni odbyć by znali podstawy.
~ola

Post autor: ~ola »

ok., ale to jest tylko stanowisko PARPY. Nie ma żadnych twardych zapisów ustawowych w tej kwestii. Jeżeli członek komisji będzie posiadał zaświadczenie o odbyciu szkolenia /bez określonych godzin/, to żaden kontroler tego nie zakwestionuje. Posiadanie zaświadczenie a wiedzy, to już całkiem inna para kaloszy...
~z

ok.ja mam w komisji ludzi odpowiednio przeszkolonych z czego bardzo się cieszę.komisja z wiedzą to sukces!
ODPOWIEDZ