Kilka pytań - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 13 sty 2015, 11:50

Witam Was wszystkich. Ostatnio przeczytałem kilka protokołów pokontrolnych dot. działki przemocy. chciałby zapytać się osób, które przeszły kontrole czy miały takie zastrzeżenia i jak je rozwiązują:
1. czy za każdym razem wzywacie pedagoga szkolnego czy też wystarczy, że porozmawiamy z nim w ramach działań (nie jest pedagog członkiem grupy) - czy można tak
2. jak kierujecie pisma do instytucji to wskazujecie do jakiej osoby - widziałem właśnie zarzuty ze pisma kierowane są na adres instytucji ogólny
3. czy prowadzicie rejestr niebieskich kart czy rodzin - czy jest to wymagane
4. w jaki sposób pobieracie informacje o prowadzonych działaniach przez konkretne instytucje - u nas np. wpisują działania w NK - C - czy trzeba jednak pobierać od nich pisma
5. czy macie jakieś inne zarzuty dot. funkcjonowania ZI i grup roboczych od kontrolujących?

Wybaczcie jeżeli są to po raz kolejny pytania tego typu ale dostałem te ZASZCZYTNE stanowisko sekretarza, który ma prowadzić wszelką dokumentację od stycznia tego roku. Taka niespodzianka na powitanie NOWEGO ROKU. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.
Pozdrawiam i wszystkiego najlepszego w tym nowym roku
Maciej Sekretarz

Napisano: 14 sty 2015, 14:14

Faktycznie trafił Ci się prezent na Nowy Rok i to taki trafiony.
1.-nie - pedagog powinien być w GR jak w rodzinie są dzieci ( zwykle nie widzą problemu),
2. pisma nie kierujemy do konkretnej osoby w jakiejś instytucji ( nie było zastrzezeń kontroli),
3.rejestry prowadz, bo NK ma mieć nr,
4.dobrze mieć jakieś inne dok. aby teczka była gruba, bo to się paniusiom z kontroli podoba np.notatki, protokoły, wnioski do sądu,GKRPA itp.pakuj wszystko w teczkę.
No to do roboty Sekretarzu i powodzenia.
t.franek

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem