pomost - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 28 gru 2014, 20:46

witam

zastanawiam sie czy moje drogie/drodzy asystenci pracujecie na pomoscie ?
i czy jestemy zobowiązani do pracowania na tym programie?
kasia2021

Napisano: 29 gru 2014, 10:18

Nie pracuje bo to nie leży w zakresie moich obowiązków. tym zajmuje się pracownik administracyjny. Zresztą żaden asystent nie powinien tego robić...
barabara

Napisano: 30 gru 2014, 13:04

Nie pracuję w żadnym programie, z założenie asystent powinien ograniczać biurokrację a plany pracy pisać odręcznie z rodziną.Pozdrawiam.
Majka2

Napisano: 30 gru 2014, 15:42

Ja pracowałam , mimo że zgłaszałam że jest to niezgodne . Standardy pracy dopiero są tworzone i przykro patrzeć że wpływ na to mają osoby które nie potrafią wyjść poza schematy biurokracji . Nie jednokrotnie spotkałam się z murem wszechwiedzącego doświadczonego pracownika socjalnego, który szafował wiedzą i doświadczeniem za biurka. W sytuacjach kiedy trzeba było się zmierzyć rzeczywistościom poza OPS okazywało się że to ja najlepiej znam środowisko,. (nagle wcześniejsza znajomość środowisk znikła)
Dorota30
Praktykant
Od: 16 gru 2014, 15:56
Zajmuję się:

Napisano: 01 sty 2015, 20:50

dziekuje za odpowiedz :)

szczesliwego nowego roku asystenci :) sukcesów w pracy i cierpliwosci do podopiecznych jak i dla kierownikow/ pracownikow socjalnych :)
kasia2021

Napisano: 14 sty 2015, 8:47

a ja od 1 sty asystentem jestem (wcześniej w POKALu byłem zatrudniony). Moje stanowisko asystenta to pic na wodę - zadośćuczynienie obowiązkowi stworzenia stanowiska asystenta w każdym ośrodku. Jako pracownik zatrudniony do POKALa realizowałem też stypendia szkolne, KDR, dodatki mieszkaniowe, obsługa CAS etc., etc... :shock: Teraz to kontynuuję...
mam wszystko

Napisano: 14 sty 2015, 15:31

witam

czy majac 5 rodzim musze miec poł etatu? przeciez w ustawie nie pisze ile mamy miec rodzin ?
kasia2021

Napisano: 14 sty 2015, 17:40

mam wszystko pisze:a ja od 1 sty asystentem jestem (wcześniej w POKALu byłem zatrudniony). Moje stanowisko asystenta to pic na wodę - zadośćuczynienie obowiązkowi stworzenia stanowiska asystenta w każdym ośrodku. Jako pracownik zatrudniony do POKALa realizowałem też stypendia szkolne, KDR, dodatki mieszkaniowe, obsługa CAS etc., etc... :shock: Teraz to kontynuuję...

Dlaczego uważasz ze twoje stanowisko to" pic na wodę"
Gość

Napisano: 15 sty 2015, 14:11

bo nie mam żadnej rodziny przydzielonej, na razie przynajmniej. I się nie zanosi.. :lol:
mam wszystko

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem