Kłamstwa podopiecznego - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 11 sie 2016, 19:38

Witam! Moja podopieczna kłamie jak z nut. Ostatnio nawet podrobiła wpis w karcie z UP na temat zjawiania się na podpisach i podpis pracownika UP! Nie mam do niej sily! Tlumaczenie nic nie daje. Dzisiaj dzwonilam nawet do jej kuratora i okazalo sie ze juz ma innego i nawet nie poinformowala o tym. Dodam ze jest to osoba bardzo mloda (25 lat) z dwojka dzieci (5 lat i 3 lata)
Iza Schmidt

Napisano: 12 sie 2016, 11:32

Jeśli podopieczna nie chce współpracować z asystentem to najwyraźniej średnio zależy jej na dzieciach. Jak tak dalej będzie to nic innego jak pismo do Sądu z informacją o braku współdziałania i wniosek o umieszczenie dzieci w placówce
igcia

Napisano: 16 sie 2016, 8:20

Moim zdaniem ktoś tu się zagalopował...jakie pismo o umieszczenie dzieci w placówce??? :shock: czy koleżanka Iza wspomniała coś o sytuacji w domu...?przecież dzieci nie zabiera się do placówki ot tak!Ludzie troszkę umiaru z takimi radami bo przecież nie taka jest rola asystenta rodziny!
ggoniaka
Praktykant
Od: 26 lut 2016, 16:07
Zajmuję się:

Napisano: 22 sie 2016, 9:38

Klientka dziećmi bardzo dobrze się zajmuje. Z tym nie ma kłopotów. Widać więź między matką a dziećmi. Jednak jej zachowanie względem innych osób jest co najmniej dziwne. Niby chce tego asystenta, a za chwilę jak jest coś nie tak to już nie chce. Ciężko jej się otworzyć i powiedzieć w czym tak naprawdę tkwi problem. Nie wiem jak do niej dotrzeć, żeby mi na 100% zaufała. bo na razie te zaufanie jest połowiczne. Być może przez to kłamie. To taka jej zasłona dymna. Coś się dzieje i nie może sobie poradzić no i myśli, że kłamstwo jej pomoże. Już nie wiem co myśleć. Dzisiaj do niej jadę. Zobaczymy jak po wyjeździe wakacyjnym się u nich dzieje.
izaschmidt

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x