Komisja smoleńska - HYdE PaRK

Strona 2 z 5    [ Posty: 42 ]

Napisano: 26 mar 2016, 18:02

Nam nie potrzeba wiele. Wystarczy obalić sowieckie i ich polskich sługusów kłamstwa. To już nam bardzo dużo wyjaśni. W żadnym demokratycznym państwie nikt nie zgodziłby się na podmianę zeznań koronnych świadków, a tak stało się z zeznaniami ruskich kontrolerów lotu. Kazano im zmienić zeznania. Rozumiem, że w celu ustalenia prawdy, że w Katyniu to nie sowieci mordowali Polaków.

Gdy Komisja Macierewicza składała się głownie z Polaków to podważano ich kompetencje. Gdy teraz powołano do Komisji niezależne międzynarodowe autorytety, to jakiś matoł na tym forum próbuje nam wmawiać, że za pieniądze potwierdzą wszystko, co tylko zechce polski rząd. Matole, zdecyduj się, albo uważasz Zachód za coś lepszego i bardziej wiarygodnego albo uważasz ich za sprzedajne świnie. Jeśli uważasz, ze są sprzedajnymi świniami, to chyba nie mamy po co należeć do klubu sprzedajnych świń. Prawda jest jednak o wiele prostsza, to w Polsce mamy wiele sprzedajnych świń, którym właśnie odebrano koryto!
julqa

Napisano: 26 mar 2016, 22:21

Prawdopodobnie każdego można kupic . Kwestią jest jego cena.
I mnie, a myslę, ze i wielu Polakom dochodzenie prawdy nie jest do niczego potrzebne. Ale oni pewnie z tych matołów takich jak ja, co od politycznego syfu trzymają się z daleka.
A dochodzenie prawdy po latach, potrzebne jedynie marionetkom na usługach partii rządzącej.
Ubi ius incertum, ibi ius nullum. – gdzie prawo niepewne, tam nie ma prawa
m&m
Podinspektor
Od: 16 gru 2014, 14:42
Zajmuję się:

Napisano: 27 mar 2016, 11:01

Moskiewskim pieskom dochodzenie do prawdy nie tylko, że nie jest do niczego potrzebne lecz wręcz nie na rękę. To dlatego moskiewskie pieski bez słowa sprzeciwu zaakceptowały sowieckie kłamstwa. Na szczęście jest wielu Polaków, dla których prawda jest tym, co jest najważniejsze w ich życiu. My brzydzimy się kłamstwem i kłamcami. Ale największe obrzydzenie wzbudzają w nas sprzedajni pachołkowie.
julqa

Napisano: 27 mar 2016, 13:04

Wielu ludziom tak jak i mnie wisi i powiewa dochodzenie prawdy, do której tak naprawdę nie dojdzie się. Podobnie jak dla przykładu z wieżami WTC. Po prostu stało sie i sie nie odstanie pomimo powoływania tysiąca komisji. I zeby to stwierdzic nie trzeba byc moskiewskim pieskim.
i dla kogo ta prawda jest najwazniejsza w życiu? Kto to taki brzydzi kłamstwem i kłamstwami? Czyzbys miał/a na mysli PiS, który w swoim kłamstwie i obłudzie dorównuje swoim poprzednikom. A moze nawet przewyższa ich w tym.
Inna sprawa, to to, ze nie każdy jest i musi byc takim chorobliwym fanatykiem jak ty.
m&m
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 27 mar 2016, 15:51

Poza tym julqa, skoro piszesz o zaakceptowaniu sowieckich kłamstw, to znaczy, że ta jedyna słuszna prawda jest znana nie tylko tobie ale całemu ogółowi i to pomimo, ze komisja, w której pokładzasz taką nadzieję jeszcze nic nie orzekła. A w takim wypadku staje sie całkowicie zbyteczne powoływanie komisji do badania prawdy katastrofy, gdyż taka komisja staje się organem do stwierdzenia z góry ustalonego faktu. Jej prace będą jedynie stwarzaniem pozorów dochodzenia prawdy, które dodatkowo pochłoną ogromne koszty. A w takim wypadku lepiej juz wydac ogólnie obowiązujący dekret. Będzie taniej. No chyba, ze chodzi o same wydanie pieniędzy, zeby zagraniczni specjalisci nie rwali sie do podważania jedynej słusznej prawdy orzeczonej przez polskie władze.
Mnie tam wszystko jedno, co będzie przyczyna katastrofy, ale oszczędnosci w państwie by sie przydały, żeby władza nie musiała robic takowych kosztem tych co jeszcze zyją i czują.
m&m
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 27 mar 2016, 19:04

Póki co, to znane są mi jedynie ordynarne kłamstwa i to zarówno sowieckiej jak i polskiej strony (może bardziej poprawne byłoby w tym przypadku polskojęzycznej strony). Coś co jest zbudowane na kłamstwie nie może być prawdą i to chyba dla każdego powinno być oczywiste. Nie wiem czy rację ma Macierewicz ale z całą pewnością wiem, że raporty Komisji Anodiny i Millera są kłamliwe, bo oparte na kłamstwach. Wiem też, że osobnicy, którzy robią wszystko by zohydzić społeczeństwu ustalanie prawdziwych przyczyn tej katastrofy są zwykłymi kreaturami i nie należy ich mylić z tymi dla których dochodzenie do prawdy jest obojętne. Człowiek obojętny bowiem nie buszuje po forach i nie agituje przeciwko dochodzeniu do prawdy, bo jest mu to obojętne. Jesteś zwykłym propagandystą proputinowskiej wersji katastrofy smoleńskiej.
julqa

Napisano: 27 mar 2016, 21:11

Dwa ostatnie zdania najwyraźniej napisałas po swoim przykładzie, bo ja mimo wszystko nie jestem na tym forum, zeby siać na nim pisowską propagandę. A na temat trafiłam przypadkowo.
I powtórzę jeszcze raz. Jeżeli cos swierdzasz , ze jest oczywistym kłamstwem, a cos pewną prawdą, to zupełnie niezrozumiałym jest po co komisja do badania oczywistych faktów. Bez ich potwierdzenia za wielkie pieniądze tez mozna życ swoimi przekonaniami. Nikt cię ich nie pozbawi. A pewne swoje obsesje może dasz rade wyleczyc.
m&m
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 27 mar 2016, 22:18

Nie wmawiaj nikomu, że to są moje przekonania, bo ja piszę o konkretnych kłamstwach i to są fakty. A do prawdy trzeba dochodzić, bo te kłamstwa zalegalizował poprzedni rząd, który nigdy nie powinien był tego zrobić. Gdyby rząd PO odrzucił tamte kłamstwa to dzisiaj nie byłoby tematu. Legalizacja tych kłamstw jest dla każdego uczciwego człowieka policzkiem. Nie widziałem żadnego twojego wpisu, w którym martwiłbyś się o niepotrzebnie wydawane pieniądze podatników, gdy rząd PO opłacał Komisję Laska, której jedynym zadaniem było pilnowanie, by społeczeństwo nie przestało wierzyć w te kłamstwa.
Tacy sami ludzie, jak ty przed laty wmawiali nam, że to nieprawda, że to sowieci wymordowali polskich oficerów w Katyniu. Wtedy tacy sami agitatorzy jak ty, pisali i mówili dokładnie to samo. Dzięki Bogu i wyborcom obecnie mamy taki rząd, który wie jakie sprawy są ważne. I żeby takim ludziom jak ty, wytrącić argument, którym do tej pory bardzo chętnie posługiwaliście się, powołał Komisję składającą się z zagranicznych wybitnych specjalistów ds. badania katastrof lotniczych. Już zaczęliście opluwać tę Komisję, zanim jeszcze na dobre pracować, że niby za pieniądze wszystko potwierdzi.
To, że ty jesteś sprzedajny, bo sam napisałeś że można cię kupić, to nie znaczy że wszyscy są sprzedajni. Mnie kupić nie można, podobnie jak całej masy uczciwych ludzi. Najwidoczniej żyjesz i funkcjonujesz na co dzień w świecie sprzedajnych świń. Ja żyję wśród ludzi uczciwych i prawych i to jest mój świat, którego nie kupisz za żadne pieniądze.
julqa

Napisano: 28 mar 2016, 12:08

Ludzie uczciwi nie babrzą sie politycznym syfie. A do koryta to się tylko świnie pchają.
I jeżeli ty nie wierzysz w kłamstwa, to dlaczego społeczeństwo miało by w nie wierzyć. Czyzbyś uważała że jest ono takie głupie jak ty mądra? A ludzie dobrze wiedzą na jakich zasadach działają komisje, a ta nie jest wyjątkiem. Takze społeczeństwu, szczególnie temu uczciwemu nie jest potrzebna niczyja polityczna obłuda i zakłamanie oraz krzyczący hejterzy na jej usługach.
m&m
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 28 mar 2016, 21:12

Jedno jest pewne, gdyby obalenie kłamstw smoleńskich nie było ważne, to być tak zaciekle nie atakował tych. którzy chcą to zrobić. Wszystko w temacie! Podobno trafiłeś tu czerwony pachołku przypadkiem to i pora żebyś "odtrafił" świadomie.
kazio

Strona 2 z 5    [ Posty: 42 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x