konkurs na dyrektora

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~Karol

konkurs na dyrektora

Post autor: ~Karol »

Witam, w mojej placówce dyrektor w kwietniu odchodzi na emeryturę i co powinien zrobić organ prowadzący- rozpisać konkurs na dyrektora, p.o.dyrektora czy uchwałą zarządu powierzyć komuś stanowisko. zaznaczam, że jest wicedyrektor w placówce. Słyszałem, że zgodnie z ustawą o prac. samorządowych musi być konkurs, bo uchwała byłaby nieważna. Proszę o odpowiedź.
Karol
~Piotr

Re: konkurs na dyrektora

Post autor: ~Piotr »

Wszystko mogą zrobić.
~Karol

doprawdy?
~Damian

Post autor: ~Damian »

Konkurs na stanowisku urzędnicze obowiązuje.
na czas trwania procedury konkursowej można powierzyć pełnienie obowiązków, jak jest zastępca to sprawa prosta, ale konkurs musi odbyć
~Marianna

Post autor: ~Marianna »

Konkurs powinien być rozpisany, ale na ile uczciwy będzie ten konkurs to inna sprawa.
~Marcin

Post autor: ~Marcin »

Oj tam, oj tam. Marianna żeby zaraz zakładać, że jakieś układy. Fuj. Na poważnie konkurs być musi a wyniki to jednak inna sprawa. Jak przez prawie trzy lata byłem pełniącym obowiązki.
~Marianna

Post autor: ~Marianna »

Słyszałam już o takich numerach, że jeszcze stanowisko nie powstało, konkurs nie był ogłoszony a już co niektórzy opijali sukces.
~Bronek

Post autor: ~Bronek »

i to wszystko w państwie prawa...ło matko
~Karol

a jak ktoś jest p.o. dyrektora to zostaje z \"automatu\" dyrektorem?czy jest konkurs?
Marcin, a dlaczego tak długo byłeś p.p? i potem brałeś udział w konkursie?
~Marcin

Post autor: ~Marcin »

P.o. niczego nie załatwia. Nie ma automatyzmu. Jak mój organ prowadzący w końcu zdecydował się na konkurs - to okazało się, że jestem sam jako kandydat. Nikt inny się nie zgłosił. Trwało to tak długo gdyż okoliczności nie sprzyjały. W międzyczasie jeszcze wybory samorządowe i tak to wyszło.
ODPOWIEDZ