konkurs na dyrektora
konkurs na dyrektora
Witam, w mojej placówce dyrektor w kwietniu odchodzi na emeryturę i co powinien zrobić organ prowadzący- rozpisać konkurs na dyrektora, p.o.dyrektora czy uchwałą zarządu powierzyć komuś stanowisko. zaznaczam, że jest wicedyrektor w placówce. Słyszałem, że zgodnie z ustawą o prac. samorządowych musi być konkurs, bo uchwała byłaby nieważna. Proszę o odpowiedź.
Karol
Karol
Re: konkurs na dyrektora
Konkurs na stanowisku urzędnicze obowiązuje.
na czas trwania procedury konkursowej można powierzyć pełnienie obowiązków, jak jest zastępca to sprawa prosta, ale konkurs musi odbyć
na czas trwania procedury konkursowej można powierzyć pełnienie obowiązków, jak jest zastępca to sprawa prosta, ale konkurs musi odbyć
Konkurs powinien być rozpisany, ale na ile uczciwy będzie ten konkurs to inna sprawa.
Oj tam, oj tam. Marianna żeby zaraz zakładać, że jakieś układy. Fuj. Na poważnie konkurs być musi a wyniki to jednak inna sprawa. Jak przez prawie trzy lata byłem pełniącym obowiązki.
Słyszałam już o takich numerach, że jeszcze stanowisko nie powstało, konkurs nie był ogłoszony a już co niektórzy opijali sukces.
a jak ktoś jest p.o. dyrektora to zostaje z \"automatu\" dyrektorem?czy jest konkurs?
Marcin, a dlaczego tak długo byłeś p.p? i potem brałeś udział w konkursie?
Marcin, a dlaczego tak długo byłeś p.p? i potem brałeś udział w konkursie?
P.o. niczego nie załatwia. Nie ma automatyzmu. Jak mój organ prowadzący w końcu zdecydował się na konkurs - to okazało się, że jestem sam jako kandydat. Nikt inny się nie zgłosił. Trwało to tak długo gdyż okoliczności nie sprzyjały. W międzyczasie jeszcze wybory samorządowe i tak to wyszło.
Oprócz konkurs na dyrektora - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
pełnoletni wychowanek
nieletnie matki z dziećmi w POW
Obowiązki głównego ksiegowego
kieszonkowe
reintegracja rodziny wychowanków
kontrakt z pełnoletnim wychowankiem
dot uciekinierów...
Umowa ze starostwem na prowadzenie placówki
placówka specjalistyczna
wymiana wakacyjna c.d
równoważny system czasu pracy
podpisywanie wyjazdu służbowego