Skreślenie z listy
Skreślenie z listy
Witam. Mam pytanie czy mieliście taką sytuację, że wasza wychowanka była u was na placówce i przez sąd została przeniesiona do MOW-u. Wiem,że wtedy nie skreślamy jej z listy.Ale w przypadku, gdy skończy 18 i nadal będzie jeszcze kontynuować naukę w MOW-ie, to czy my jako placówka możemy ją skreślić z listy, a babcia zaoferowała się ją brać jak dotychczas na każdą przerwę od nauki. Jak rozwiązaliście taki problem. Dziękuję za udzielenie mi odpowiedzi.
Re: Skreślenie z listy
Gdy panna skończy 18 lat to sprawa opiekuńcza przestaje obowiązywać, zatem ona sama może poprosić Waszegoi dyrka o opuszczenie placówki z uwagi na ukonczenie 18 lat.
W MOW-ie nadal może być, bo to w niczym nie przeszkadza (tam może kontynuować naukę).
MOW pewnie wolałby, żeby była w placówce - opłaty za wyżywienie, ubranie, leki, itp.,
ale żadnych przeszkód nie ma, żeby zamieszkała u babci i kontynuowała naukę w MOW.
Do MOW-ów również trafiaja dzieciaki z domów rodzinnych, z którymi rodzice sobie nie radzą a sami (rodzice) funkcjonuja prawidłowo.
Pozdr.
W MOW-ie nadal może być, bo to w niczym nie przeszkadza (tam może kontynuować naukę).
MOW pewnie wolałby, żeby była w placówce - opłaty za wyżywienie, ubranie, leki, itp.,

Do MOW-ów również trafiaja dzieciaki z domów rodzinnych, z którymi rodzice sobie nie radzą a sami (rodzice) funkcjonuja prawidłowo.
Pozdr.
Oprócz Skreślenie z listy - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Umowa ze starostwem na prowadzenie placówki
konkurs na dyrektora
placówka specjalistyczna
wymiana wakacyjna c.d
równoważny system czasu pracy
podpisywanie wyjazdu służbowego
wymiana wakacyjna
Do dyrektorów
szkolenie
Tragedia w Rudce Kozłowieckiej.
Wniosek o udostepnienie danych osobowych
zakres obowiązków pracownika socjalnego