dotarła do was informacja o tym, że w najbliższym czasie ministerstwo pracy i pol. społ. planuje ogłosić 2 konkursy dla powiatów na wsparcie finansowe dotyczące wdrażania ustawy o pieczy?
wiesz asystent idzie do domku i ma czas na odpoczynek , a RZZ brutto 2000 tys ,kilkoro dzieci i praca 24 h na dobę, uważam że tu też mocno powinni się puknąć w głowę (
~rz - czyli kochana rodzino zastępcza - ponoć stajecie się rodzina mi zastępczymi nie z powodów finansowych i nie musicie jeśli nie chcesz brać \"kilkoro\" dzieci na wychowanie - jeszcze narzekajcie - gwarantowana waloryzacja wynagrodzeń, dopłaty do czynszów i zero odpowiedzialności - bo jak sobie nie radzicie z dziećmi to po prostu je oddajecie - a asystent czy koordynator to ludzie z wyższym wykształceniem od których wymaga się wielu samodzielnych decyzji za które ponoszą odpowiedzialność - jako urzędnicy państwowi. W ogóle szkoda moich słów. Senat poprawił tylko błędy interpunkcyjne i stylistyczne w nowelizacji i na wszystko się zgadza - a więc koordynator będzie miał 30 rodzin i tylko tych które złożą o niego wniosek, czyli może się okazać, że koordynatorzy są nie potrzebni -więc po co ogłaszać konkurs
~iwa
chyba nikt Ciebie nie zmusza do pracy na stanowisku asystenta czy też koordynatora ?? , mam nadzieje że nie jesteś ubezwłasnowolniona , bo gdybym miała współpracować z tak zarozumiałym koordynatorem który uważa że posiadanie wyższego wykształcenia pozwala mu na bycie kimś z wyższej półki i ocenianiem w ten sposób ludzi z którymi ma współpracować to sorki ale do mojego domu bym Ciebie nie wpuściła bo wychowuję dzieci zgodnie z zasadami i obawiałabym się że mocno im zaszkodzisz , tak się składa że również mam wyższe wykształcenie i ukończone szkolenie asystenta .Nie otrzymałam podwyżki wynagrodzenia , nie MAM gwarantowanej waloryzacji wynagrodzenia, dopłaty do czynszu.Nie oddałam żadnego dziecka .
Tylko polak polakowi tak dołożyć potrafi !!!!!!
nikt nie zabronił Tobie wejść w role RZZ SKORO UWAŻASZ ŻE JEST TO INTERES !!!!! Jednak już szkoda mi dzieci które miałyby taką mamę zastępczą.
Ale koordynator z Ciebie !!!!!!!