koordynator - praca z rodzinami - Stare tematy

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 11 kwie 2013, 16:51

Jak czeęto jako koordynatorzy odwiedzacie rodziny zastępcze? czy macie może jakiś plan wizyt? A co z dokumentacją? Rok minął od weiścia w życie ustawy a ja się nadal nie mogę odnaleźć.. i brakuje mi konkretnych przepisów, wytycznych, które regulowałyby zasady pracy koordynatora ...
~annak

Napisano: 12 kwie 2013, 12:02

Jak są problemy w rodzinie zastępczej to wchodzimy w środowisko w miarę potrzeb, jeżeli rodzina nie zgłasza trudności to 1 raz w miesiącu lub co dwa miesiące.
~ania

Napisano: 12 kwie 2013, 12:17

skoro nie ma wytycznych to kontrola nie ma się czego czepiać, jest tylko utworzenie planu pomocy dziecku , a co dalej to chyba każdy według uznania
~xxx

Napisano: 24 kwie 2013, 2:12

koordynator wpada 3 razy i RZ dostaje złą opinie potem likwidacja dzieci do adopcji pozostaje RZ którą się szkaluje do innych by nie nawiązali współpracy z taką RZ....
~dpo

Napisano: 29 kwie 2013, 17:03

koordynator można powiedzieć że funkcjonuje podobnie jak asystent rodziny, tylko pracuje nie z rodzicami biologicznymi a z rodzinami zastępczymi i w sumie tworzy sobie pracę z rodziną sam bez jakichkolwiek procedur, praca twórcza oparta na wizytach w środowisku. Jedyną wytyczną jest utworzenie planu pomocy dziecku (cel główny, cele krótkoterminowe i cele długoterminowe), w dalszej kolejności weryfikowanie i modyfikowanie założeń plany pracy z dzieckiem.
~m_m

Napisano: 01 maja 2013, 12:07

a ten plan pracy to też wolna amerykanka bo co tam zawierać? ja piszę kontakty ze szkołą, nauka, poprawa ocen, kontakty z rodziną biologiczną, wizyta u stomatologa innego lekarza wg potrzeb
i co ile to weryfikować?
~pcpr maz.

Napisano: 02 maja 2013, 15:19

ja weryfikuje co pół roku...po przeprowadzeniu oceny sytuacji dziecka
~koordynator RPZ

Napisano: 23 cze 2013, 14:05

robicie plany pełnoletnim wychowankom pozostającym w rodzinie?
~koordynator

Napisano: 25 cze 2013, 14:03

Wchodzicie do domu RZ bez zapowiedzi w asyście drugiego pracownika? Który przepis to reguluje, czy nie jest to zakłóceniem miru domowego?
~Joanna

Napisano: 25 cze 2013, 21:55

Mir domowy może zostać naruszony poprzez wdarcie się lub poprzez nieopuszczenie pomieszczenia mimo żądań osoby uprawnionej. Wdarcie się jest to wejście do pomieszczenia przy użyciu siły, bądź też w sytuacji gdy osoba uprawniona nie udziela zgody na wejście do pomieszczenia lub wręcz protestuje przeciwko wejściu. Nieopuszczenie obiektu natomiast zachodzi w sytuacji, gdy sprawca legalnie dostał się do środka pomieszczenia natomiast w wyniku pewnych zdarzeń stał się osobą niepożądaną w pomieszczenia i mimo usilnych żądań uprawnionego do pomieszczenia, nie chce opuścić lokalu. Więc bez przesady...
~lub

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x