Korzystacie może z internetu Vectra? - HYdE PaRK

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 24 lut 2013, 19:22

Chciałbym poznać wasze opinie na temat tego dostawcy. Warto?
~Adam

Napisano: 24 lut 2013, 19:41

mam opla vectra - 180 kucy - niezła maszynka
~ja

Napisano: 24 lut 2013, 21:35

a co masz do wyboru ?

generalnie internet z kabla telewizyjnego jest najlepszy i najtanszy, potem z kabla telefonicznego, a ostatecznie z sieci komorkowej czy wifi

~dluznik

Napisano: 24 lut 2013, 21:41

Teraz mam Netię ale oni od lat nie mają fajnych ofert dla tych którzy już są klientami jakiś czas. A Vectra ma ciekawe propozycje (np. net 40Mb za 57 zł).
~Adam

Napisano: 24 lut 2013, 22:25

to normalka
~ja

Napisano: 24 lut 2013, 22:33

Co?
~Adam

Napisano: 24 lut 2013, 23:00

zaleta vektry i innych telewizorowek jest badzo szybkie dzialanie sieci p2p np. typu torrent - ze wzgledu na duza ilosc podobnych osob w blokowsku - tj . pojawia sie jakis nowy film np. lot z denzelem to odrazu 1000 osob zaczyna go sciagac, wiec od razu masz 1000 zlrodel i przekaznkow w swojej lokalnej sieci ;)
~dluznik

Napisano: 24 lut 2013, 23:31

No właśnie obawiam się kwestii p2p. Słyszałem że Vectra mocno ją ogranicza.
~Adam

Napisano: 25 lut 2013, 8:23

trzebaby to doklanide sprawdzic, logicznie rzecz ujmujac - nie jest w interesie duzego poeratora ograniczanie p2p, dlatego ze w przypadku teakiej duzej sieci o takiej strukturze - wiekszosc ruchu p2p bedzie sie odbywac wewantrz sieci a ta to zniiesie dobrze...

w adsl probleme jest glownie mala wynoszaca 1/8 najczessciej predkosc wychodzaca - co zapycha lacza, adsl jest zaprojekowany do ogladania stron i nic wiecej

moim skromnym zdaniem wydaje sie ze nie ma ani powodow aby vectra ograniczala p2p a wszelkie oskarzenia -to wynik awarii albo zlego skonfigurowania swojego komputera, ale moze jest jakies zamierzone dzialnie przeciw userom, ktore administrator sieci nazywa \"operator codziennego backupu internetu\"

~dluznik

Napisano: 25 lut 2013, 22:32

Ale ja korzystam z globalnych trackerów (np. piratebay).
~Adam

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x