KRZYK ROZPACZY - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 4    [ Posty: 36 ]

Napisano: 24 sty 2014, 20:29

zazulka pie.rdzie.lisz głupoty jak potłuczona.
I jakim to sposobem juz nie jestes wykluczona?
~m&m

Napisano: 25 sty 2014, 13:38

bo rodzinka składa się na rekompensatę dla mnie
~tra ta

Napisano: 25 sty 2014, 18:27

i tak powinno być w cywilizowanym świecie. Rodzina ma się wywiązywać ze swoich obowiązków i basta,
Wziąć majątek bo matce, ojcu, babci itp. ok, ale juz opiekował sie to nie.
Moi sąsiedzi dom wraz z działka oraz 6 ha lasu zapisali na córkę. I co...po roku sąsiad dostał wylew, sąsiadka spadła ze schodów roztrzaskała miednicę. Sąsiada oddali do DPS a na sąsiadkę brali świadczenie z GOPS. I to jest normalne?
~ewa

Napisano: 25 sty 2014, 19:15

Gorzej jak majątku nie ma, a żyć trzeba, bo sprawując samą opiekę człowiek sie nie naje, ani rachunków nie poopłaca. Tylko chyba władzom tego kraju bardzo zależy, zeby z jak największej ilości ludzi zrobić dziadów, a ty ich w tym zawzięcie popierasz pod pretekstem jakiejś dzikiej cywilizacji.
~m&m

Napisano: 25 sty 2014, 22:37

otóż to
~ja

Napisano: 27 sty 2014, 0:04

~m&m taaa i jestem na usługach władz . Ty i te twoje wywody.”…. Istnieje pewien gatunek ludzi, wobec których trzeba mieć, jeśli nie poczucie humoru to przynajmniej anielską cierpliwość….. „.
Czy to moralne, ze matka z ojcem przepisze majątek całego życia w zamian za opiekę a taki/a córunia czy synuś jeszcze po państwowe łapy wyciąga?
Należy się i owszem ale nie zawsze i nie wszystkim.
I naucz się wreszcie czytać ze zrozumieniem. Napisałam \"Moi sąsiedzi dom wraz z działka oraz 6 ha lasu zapisali na córkę.\" nie napisałam o wszystkich tylko o przypadkach gdy w grę wchodzi majątek.

~ewa

Strona 4 z 4    [ Posty: 36 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x