księgowanie umorzenia należności FA - Księgowość

Strona 3 z 4    [ Posty: 36 ]

Napisano: 10 mar 2014, 14:33

Witam serdecznie
~Lexauditor

Napisano: 10 mar 2014, 14:36

Witam serdecznie
Umrzenie dokładnie tak jak napisał BDMB
761/221 100%
225/760 80%
Nic dodać i nic ująć .
Pozdrawiam
~Lexauditor

Napisano: 10 mar 2014, 19:23

...jak chłopaki macie błędne księgowania FA to i błednie ksiegujecie wartość umorzeń....

Sam Lexauditor jako były pracownik RIO z Katowic przecież te błędy zalecałeś.

Jako ciekawostkę ci powiem , bo tego nie wiesz, że twoje opracowania były omawiane w MF jako przykłady błędnej praktyki.... i nie tylko twoje, Koszela, Gajoch, Bakalarska itp. ...mam kopie dokumentacji MF ale przecież mylić się każdy może i z drugiej strony były przepisy o księgowaniu należności jako zobowiązań.

JAKI PRZEPIS DZIŚWAS UPOWAŻNIA DO PODAWANIA TAKICH BŁĘDNYCH PRZYKŁADÓW?

Czekam na podanie podstawy prawnej....
~TW

Napisano: 10 mar 2014, 20:24

Witam serdecznie.

Drogi TW w każdym opracowaniu z podstaw rachunkowości możesz dowiedzieć się ,że kwoty pobierane w cudzym imieniu nie mieszczą się w pojęciu korzyści ekonomicznych podmiotu, który \"zbiera\" te pieniądze. Wypowiadałem się w tym temacie wielokrotnie.
Do dzisiaj TW nie podałeś kontrargumentów na prezentowany przeze mnie zapis dotyczących ujęcia ksiegowego FA na samych kontach rozrachunkowych (kwestia dotyczy zwrotnego charakteru tego świadczenia), zgodnie z zasadą przewagi treści ekonomicznej.
Masz prawo TW mieć swoje zdanie,inni mają prawo do tego samego.
Pozdrawiam
~lexauditor

Napisano: 10 mar 2014, 20:57

...w jakim konkretnie opracowaniu? Poproszę o przykład...

Jak masz zadanie zlecone z VAT np.nieruchomości skarbu państwa to przychód liczysz i VAt należny liczysz tylko od części należnej JST ???? Przychody opodatkowane to te niby tylko w części należnej JST????

Wasze rozumowanie to amatorszczyzna...

hahahahahahaha
~TW

Napisano: 11 mar 2014, 11:57

za to TW to profesjonalista ???????????????????????????????????

hahahahahahahahahahahaha

~ola

Napisano: 11 mar 2014, 22:45

Cóż Olu ja przynajmniej wiem co robię .... A ty męczysz sie tylko z ta ksiegowoscia....

... No to jak to z tymi przychodami jest u ciebie? Tez tak zabawnie? Hahahahaha
~TW

Napisano: 12 mar 2014, 11:38

jak prawidłwo zaksięgowć decyzje o nienależnie pobranych zasiłkach okresowych i stałych za lata poprzednie , oraz ich umorzenie ?
~aga

Napisano: 12 mar 2014, 11:55

olu analitykę możesz rozbudować oddzielnie na wpłaty wygaśnicia i umorzenia
~aga

Napisano: 12 mar 2014, 13:11

Skoro byli pracownicy RIO i również TW podają błędne rozumowanie to co mają zrobić księgowe które interpretują także inaczej czy MF nie może do tak zawiłych spraw wydać jednoznacznej interpretacji jak powinno to się księgować i byłoby po sprawie, to tak jak z odpłatnością za usługi płacenia za dzieci w pieczy jedni księgują na § 4300 bo jest usługa inni § 4330 a jeszcze inni § 2900 a MF wyjaśnia tylko że jest to usługa ale jaki paragraf to już nie podają i tak samo RIO.
~Dana

Strona 3 z 4    [ Posty: 36 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x