kto będzie sie kwalifikował do pomocy społecznej po wprowadz - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]

Napisano: 01 lis 2015, 21:40

Oczywiście, że nie będzie się liczyć do dochodu. Oglądałem kilka programów. Zapowiadali, że nie po to dają 500, żeby z innego źródła zabrać, tylko po to, by ludzie zaczęli decydować się na dzieci.
Waldek11

Napisano: 01 lis 2015, 23:00

W takim razie to bez sensu! W TYM KRAJU NIE OPŁACA SIĘ PRACOWAĆ BO MENELE ŻYJĄ SOBIE Z PODATKÓW LUDZI UCZCIWIE PRACUJĄCYCH!!!!!!!
Pawełx

Napisano: 01 lis 2015, 23:38

To zostań menelem i żyj sobie z podatków ludzi uczciwie pracujących!!!!!!!
Nie???? Jednak chcesz pracować? Na pewno jesteś pracownikiem socjalnym?
1234

Napisano: 02 lis 2015, 10:29

Jak dla mnie, to mogą dawać za darmo nawet i po 1000zł na każde nowe dziecko co miesiąc. Chciałbym też, żeby za uczciwą pracę płacili choćby tyle, ile wynosi średnia krajowa. Po to, by mnie szlag nie trafiał, że moi podopieczni bez pracy osiągają dochody niemal takie same jak ja.
zisis1

Napisano: 02 lis 2015, 10:33

Jak dla mnie, to mogą dawać za darmo nawet i po 1000zł na każde nowe dziecko co miesiąc. Chciałbym też, żeby za uczciwą pracę płacili choćby tyle, ile wynosi średnia krajowa. Po to, by mnie szlag nie trafiał, że moi podopieczni bez pracy osiągają dochody niemal takie same jak ja.
zisis1

Napisano: 04 lis 2015, 17:53

Czyżby niektórzy zazdrościli klientom? A czego? To ich dzieci są gorsze, że mieliby nie dostać tego 500 zł? To cieszcie się, że w ogóle ma byc tak, że my-pracujący dostaniemy, bo dla mnie to była niespodzianka.
Kryśka 2000

Napisano: 04 lis 2015, 18:19

Ja nie dostanę, bo przekroczę kryterium, a życie tak się ułożyło, że sama wychowuję jedno dziecko. Przyznam szczerze, że przyszło mi do głowy, że wolałabym pracować na czarno i dostać te 500 zł, bo to dużo dla mnie. Przykre to.
wwwwww

Napisano: 05 lis 2015, 9:42

zisis1 pisze:Jak dla mnie, to mogą dawać za darmo nawet i po 1000zł na każde nowe dziecko co miesiąc. Chciałbym też, żeby za uczciwą pracę płacili choćby tyle, ile wynosi średnia krajowa. Po to, by mnie szlag nie trafiał, że moi podopieczni bez pracy osiągają dochody niemal takie same jak ja.
Żal dupę ściska, że trzeba wstać rano i do tej 7 dotrzeć do biureczka? jednak przywileje sa kopciuchy palą w godzinach pracy - gmina buli za tę przyjemność idę w teren w środowiska na wywiady 0 9 rano wpisuję w zeszyt wyjście i po dwóch godzinach "rejon" obskoczony zatem na chatę i od 12 wolne a gmina buli co miesiąc za nie przepracowane godziny w socjal job. Bardzo dobrze, że podopieczny otrzymuje identyczna pomoc co zarobek socjalnej/nego zatem winniście się zastanowić się nad zmianą swojego statusu.
zenek oko

Napisano: 05 lis 2015, 9:48

Pawełx pisze:W takim razie to bez sensu! W TYM KRAJU NIE OPŁACA SIĘ PRACOWAĆ BO MENELE ŻYJĄ SOBIE Z PODATKÓW LUDZI UCZCIWIE PRACUJĄCYCH!!!!!!!
Kto tych meneli wspiera by "nie wymarli" opsy! Nie pitolcie mi, że tak nie jest. Widzę jak żule winociągi za pomoc zakupują zgrzewki "ambrozji". Jakie środki gmina przeznacza na rozwój alkoholizmu, podtrzymanie go i wspieranie przemysłu alkoholowego. Takie kółko graniaste w koło kanciaste poicie zuli potem kontrakt socjalny że jak nie podda się leczeniu to figa z pomocy i każdy otrzymuje kasę i skąd Polska ma na to brać jak każdy tworzy fikcyjne miejsca pracy.
zenek oko

Napisano: 05 lis 2015, 14:42

Ciekawe co byście gadały pracując na kasie w sklepie albo taśmie w zakładzie produkcyjnym gdzie liczy się to co zostało zrobione w odpowiednim czasie a nie to co jest do zrobienia.
Ares30

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x