Kto odpowiada za brak dodatków? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 07 sty 2015, 13:19

Chyba nie wiesz naprawdę z kim rozmawiasz i pojawiła się u ciebie Dzibar podejrzliwość żeby nie powiedzieć paranoja. Zapewniam Cię że się nie znamy.

Co do propozycji, to chodziło o twoje konstruktywne propozycje dla związku a nie propozycje dla MPiPS, rządu itd. Ale pozostając w twojej narracji zapytam wprost - jeśli stawia się komuś warunek, to też trzeba określić, co zrobisz gdy druga strona tego warunku nie spełni. Jakie legalne i zgodne z prawem konsekwencje widzisz nie spełnienia przez rząd, MPIPS itd. warunków ???

A i ten kolejny list otwarty (jeszcze nie ma odpowiedzi od p.Kopacz) to w sprawie że niby co?
działacz związkowy

Napisano: 07 sty 2015, 16:07

działaczu związkowy - prosta i dobra rada omijać - dzibarskie wpisy szerokim łukiem i na nie nie reagować - już to jest na hp i dzibar wkleja sama do siebia, a co do reszty to masz rację - to jest to drugie a nie to pierwsze
no kuźwa

Napisano: 08 sty 2015, 3:45

Kolejny list otwarty nie dotyczy propozycji dla rządu - dotyczy moich warunków i będzie tak sformułowany, że nikomu nie opłaci się go zignorować bo ja nie jestem niczyim wrogiem, a moje warunki to wlaśnie będą konstruktywne propozycje
Nie wiem z kim rozmawiam bo nie przedstawiłeś się, a ogólnikowy nick (co właśnie Tobie zarzuciłam) nie pozwala na przedstawienie konstruktywnych propozycji - dlatego napisałam to otwarcie i przykrym jest fakt, że nie rozumiejąc mojego komentarza piętnujesz mnie od razu paranoją - swoimi lękami obciążając mnie, Jeżeli nie masz odwagi się przedstawić a oczekujesz konstruktywnych propozycji dla siebie to zastanów się jak ja mam odbierać Twoje podteksty ( czyli to co przemycasz y wierszami
W przypadku bowiem listu otwartego do premier na odpowiedź można czekać i się nie doczekać , ale to wyłącznie sprawa Federacji jaki kiedy i jaki mają zamiar osiągnąć cel.
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 08 sty 2015, 10:02

Taki przywilej Internetu pozostać anonimowym. Ty również nie podpisujesz się dzibar imieniem i nazwiskiem ;)

Dalsza dyskusja rzeczywiście nie ma sensu.
działacz związkowy

Napisano: 08 sty 2015, 18:49

Toście se pogadali... :lol:
racownik socjalny

Napisano: 01 lut 2015, 2:05

Samorząd i tak wypłaca dodatki pracownikom socjalnym, ale musi mieć na to inne źródło dochodu niż dotacja. W ogóle sama dotacja na utrzymanie OPS praktycznie nie wzrasta od wielu lat. Do tego od 1. stycznia weszły w życie zapisy ustawy o pom. społ. wymagające zatrudniania określonej liczby pracowników socjalnych za czym nie poszły budżetowe pieniądze.

PS. z Dzidką nie ma co wdawać się w jałowe dyskusje. Nigdy nikomu realnie nie pomogła i chociaż walczy(ła) z chorobą, to nadal oddaje się megalomanii i trollowaniu. Bardzo współczuję wypalonemu zawodowo i zgorzkniałemu użytkownikowi "dzibar". Gdyby chłostanie języka potrafił przekuć w czyn.... cóż można tylko pomarzyć i zapomnieć.
Jan Kowalewski

Napisano: 01 lut 2015, 10:30

Polska Federacja Związkowa Pracowników Socjalnych i Pomocy Społecznej informuje:

W związku z brakiem oczekiwanej odpowiedzi ze strony Pani Ewy Kopacz - Premier RP na list otwarty Federacji z dnia 27.11.2014 r., w dniu 28.01.2015 r. skierowano pismo monitorujące do Kancelarii Premiera.

Jednocześnie Federacja zwraca się z wnioskiem o rozstrzygnięcie powstałych rozbieżności pomiędzy resortem finansów a resortem pracy w sprawie przyczyn i trybu podejmowania decyzji dotyczącej dotowania zadania wypłaty dodatków terenowych dla pracowników socjalnych.

Ponadto w piśmie została zawarta sugestia, iż Federacja gotowa jest prowadzić i uczestniczyć w dialogu społecznym, jednak nie chciałaby by przesłanką do rzeczywistego zajęcia się sprawami grupy zawodowej pracowników pomocy społecznej, musiały stać się protesty, spowodowane ignorowaniem zgłaszanych trudności, postulatów i rozwiązań.

Pismo do Premier RP
https://ops.pl/wp-content/uploads/2015/0 ... 1.2015.pdf
Załączniki
pismo_premier_28.01.2015.pdf
(1.28 MiB) Pobrany 21 razy
Andrzej

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x