Kto się troszczy o biednych ludzi - HYdE PaRK

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 03 gru 2015, 23:45

widzę, że się rozumiemy :) już Cię lubię ~teatr
(dlaczego nie ~cyrk? moim zdaniem bardziej na czasie)
luzak

Napisano: 04 gru 2015, 8:38

oj ręce opadają. Pokazanie, że polityk kłamie urasta do rangi stwierdzenia:
wierzysz politykom.
Ja nie mogę. :lol: :lol: :lol: :lol:
Język polski być bardzo trudna...

PS. ci co teraz piszą nie wierzę politykom w kolejce do urny w dzień święta d...emokracji się ustawiają i na lemingów z klanu Pinokia głosują. Zabawni jesteście :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 04 gru 2015, 9:49

już się poprawiam i swoje stanowisko sprecyzuję do określenia Zależności między polityką a etyką- brzmi poważniej, nie sądzisz ;) . Ale i ja powinnam postawić wymagania co do poziomu dyskusji merytorycznej elmer. Wrzucanie byle jakich linków i podniecanie się postawą jak choćby Petro ze średnim komentarzem odpada.
Czyli co ? Interesują nas tematy takie jak; definiowanie polityki i różnorodne jej koncepcje,granice polityczności, działania polityczne,stosunki polityczne, itd, itd. wartości i normy polityczne,kultura polityczna, przywództwo polityczne- w dyskursie na przyzwoitym poziomie czyli mocnej argumentacji popartej dobrą literaturą.
Nie wiem elmer czy podołam,ale wiesz sam, Tobie dorównać...

ps. luzak, ;) jesteś ok. Tylko pamiętaj kolego, skromnie, skromnie, nie ma co zawyżać poziomu. Jedynie powaga jest ucieczką od płytkich umysłów. :)
teatr

Napisano: 04 gru 2015, 9:49

już się poprawiam i swoje stanowisko sprecyzuję do określenia Zależności między polityką a etyką- brzmi poważniej, nie sądzisz ;) . Ale i ja powinnam postawić wymagania co do poziomu dyskusji merytorycznej elmer. Wrzucanie byle jakich linków i podniecanie się postawą jak choćby Petro ze średnim komentarzem odpada.
Czyli co ? Interesują nas tematy takie jak; definiowanie polityki i różnorodne jej koncepcje,granice polityczności, działania polityczne,stosunki polityczne, itd, itd. wartości i normy polityczne,kultura polityczna, przywództwo polityczne- w dyskursie na przyzwoitym poziomie czyli mocnej argumentacji popartej dobrą literaturą.
Nie wiem elmer czy podołam,ale wiesz sam, Tobie dorównać...

ps. luzak, ;) jesteś ok. Tylko pamiętaj kolego, skromnie, skromnie, nie ma co zawyżać poziomu. Jedynie powaga jest ucieczką od płytkich umysłów. :)
teatr

Napisano: 04 gru 2015, 9:57

z twojej wypowiedzi wyłania się jedno: chaos, dużo chaosu, tsunami chaosu.
Jedna wypowiedź nie pasuje do drugiej.
"Zależności między polityką a etyką" - a ktoś w ogóle poruszał ten temat? Oprócz ciebie oczywiście (w ostatnim poście)? Przecież mówimy o łatwowierności Gościa i kłamstwach (czyli dziedzina moralności) Petru.

"Wrzucanie byle jakich linków i podniecanie się postawą jak choćby Petro ze średnim komentarzem odpada."
Podnieca się tym jedynie autor postu nr 1 i niejaki Gość, któremu żyła urosła, że ktoś mu idola "obraża" :lol: .

"Czyli co ? Interesują nas tematy takie jak; definiowanie polityki i różnorodne jej koncepcje,granice polityczności, działania polityczne,stosunki polityczne, itd, itd. wartości i normy polityczne,kultura polityczna, przywództwo polityczne- w dyskursie na przyzwoitym poziomie czyli mocnej argumentacji popartej dobrą literaturą."
chaos, chaos, zmiana tematu itd. Mnie nie interesują takie tematy. W demokracji jest to niemożliwe
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 04 gru 2015, 14:26

Zależności między polityką a etyką" -to apropos twojego wątku z Petru. Zauważyłam, że bardzo emocjonalnie, personalnie i subiektywnie podejmujecie temat j/w.
Chodzi o to abyś umiał ująć problem w szerszym kontekście, postawić tezę, obronić,uzasadnić, podważyć. Na ten czas rozmowa jaką ty dyktujesz bez względu na postawiony problem- trąca plotkarstwem. I tyle w zasadzie.
Nie miej urazy, bądź poważnym człowiekiem.
teatr

Napisano: 04 gru 2015, 14:32

1. mój wpis był wymyty z emocji (a jak już to pisany z rozbawieniem głupoty/naiwności Gościa);
2. rozumiem, że nie podobało ci się podane źródło wiedzy - ot, pierwszy link po wpisaniu danej frazy w google. Zdanie Petru na temat franków i jego postępowanie w tej sprawie to rzecz ogólnie znana. Nie wiem więc skąd się Gość urwał.
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 04 gru 2015, 22:15

a jednak

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny