Witam, chciałabym zapytać kto u Was ( chodzi mi o małe GOPSy w szczególności) zajmuje sie obsługą dodatków mieszkaniowych.Czy robią to pracownicy socjalni czy specjalnie zatrudnieni pracownicy ( a tak przy okazji jak jest ze stypendiami i nnymi zadaniami narzuconymi na GOPSy)?
jestem pracownikiem małego gopsu, do tej pory miałam świadczenia rodzinne i fundusz alimentacyjny, ale od niedawna mam dolozone także dodatki mieszkaniowe i energetyczne (masakra), dostałam DM bo ponoc poprzedni (wieloletni) pracownik miał zbyt dużo pracy, stypendiami (jak na razie) się nie zajmujemy, dlaczego pytasz? pozdrawiam
Ja też jestem z małego gopsu, jestem pracownikiem socjalnym i mam teren, pracę socjalną, zajmuję się stypendiami a w tym roku doszły mi dodatki mieszkaniowe. Do końca 2014 miałam tez projekt systemowy współfinansowany z EFS więc trochę tej pracy mam. Czekam az dołożą mi fundusz alimentacyjny. Do tego oczywiście zespół interdyscyplinarny, PEAD czy tam teraz FEAD i inne prace "zlecone" przez kierownika.
A my mamy to w urzędzie jako dodatek do obszernego zakresu czynności - nic tylko się cieszyć i czekać na dodatek gazowy to tak żeby nie mieć czasu na głupoty