kto wypisuje niebieską kartę?

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
~asia

kto wypisuje niebieską kartę?

Post autor: ~asia »

moja pani kierwonik pomogła wypełnić facetowi niebieską kartę i podrzuciła mi ja na biurko.
Ja jestem osobą do spraw adm-tech. ZI.
Czy w takim przypadku ona wypełnia niebieska kartę i zwołuje zespół????
~rrrrr

Re: kto wypisuje niebieską kartę?

Post autor: ~rrrrr »

Pierwsze słyszę o takim czymś... u nas niebieską kartę wypełnia albo policjant który przyjął zgłoszenie albo pracownik socjalny który idzie w środowisko na zgłoszenie. potem do kierownika się przekazuje niebieską kartę a on przekazuję do zespołu.
~asia

Post autor: ~asia »

no widzisz a u mnie jest własnie tak. !!!
bądź mądry i zrób coś z tym.
przewodniczacy chyb musi iść do kierowniczki i powoedzieć żeby wypełniła NK albo przekazała do pracownika socjalnego bo nie wiem
~ecik

Post autor: ~ecik »

Wypisuje ta osoba, która przyjmuje zgłoszenie ,a nastepnie przekazuje Przewodniczącemu ZI.
~iwona

Post autor: ~iwona »

to Ty, jako osoba adm.-tech., podrzuć NK na biurko przewodniczącemu ZI, bo to do niego musi trafić, zgodnie z przepisami.
~xxxx

Post autor: ~xxxx »

a jak karte wypełnia i podpisuje osoba adm-tech czy to zbrodnia.? nie jestem pracownikiem socjalnym ale pracownikiem ops.?
~y

Post autor: ~y »

Przedstawiciel OPS!!! Nie musi to być pracownik socjalny!
~Robert

Post autor: ~Robert »

NK jezeli chodzi o OPS to wypelnia przedstawiciel OPS nie musi to byc pracownik socjalny a nastepnie niezwlocznie nie pozniej niz w ciagu 7 dni przekazuje przewodniczacemu ZI ot tyle przepisy
~krysia

Post autor: ~krysia »

czytajcie rozporządzenie
~q

Post autor: ~q »

Co rozumieć jako przekazanie przewodniczącemu? Data wpłynięcia do sekretariatu czy też kancelarii MOPS? U nas jest taka osoba przewodniczącą co to jej nigdy nie ma w pracy, nie chcę żeby termin poleciał na przekazanie. Jak to zinterpretować?
ODPOWIEDZ