Urząd Skarbowy z Częstochowy wpłacił do nas kasę podając w rozpisce za jaki okres są te pieniądze. Obecnie dłużnik przeprowadził się do Inowrocławia>. Gdzie przesłać kasę jako OD do Częstochowy czy Inowrocławia?
dla mnie jest to też trochę niejasne.
do aktualnego organu właściwego dłużnika?
A jeśli dłużnik mieszkał 2 miesiące temu w Warszawie, to był OWD, to ich działaia sprawiły że wyegzekwowano kasę, teraz komornik przesyła wpłatę, dziś dłużnik jest w innej gminie. Kasa 20% do aktualnego OWD, czy do OWD z okresu za jaki są wpłaty? Ma ktoś jakieś wyjaśnienia Ministerstwa czy coś w tym stylu?
BDMB skończ mieszać. Nie masz żadnej podstawy prawnej na swoje twierdzenie. Tylko nie cytuj mi tu jakichś zapisów o księgowości bez podania podstawy o stosowaniu jej dla ustawy o FA.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Podstawą jest art. 27.4 ustawy o FA którego nie potrafisz przeczytać ze zrozumieniem i stąd Twoja "jedynie słuszna" interpretacja. Ponadto Elmer sodówka Ci uderzyła ...
Ja robię tak jak BDMB. Dlaczego dawny OWD ma być poszkodowany skoro podejmował działania, wg mnie racjonalniejsze wytłumaczenie w razie kontroli to sposób działania BDMB.