Kuriozum - HYdE PaRK

Strona 5 z 10    [ Posty: 100 ]

Napisano: 18 paź 2013, 14:24

Krzysztofie - przecież ten niedorozwój wcześniej mi otwarcie groził i pisał co mi zrobi jak mnie złapie -czytać ze zrozumieniem i ty nie potrafisz?

Czy gdzieś napisałem, że trzeba wyskrobać, jak niepełnosprawne? - kolejny popis zrozumienia słowa czytanego.

Napisałem, że każda kobieta ma sumienie i to jest sprawa jej sumienia. Jeżeli da radę żyć z faktem, że dokonała aborcji to jej sprawa i jej ciężar, nie jest to sprawą oszołomów.

Krzysztofie - gdyby Twoją córkę zgwałcił niepełnosprawny umysłowo sąsiad i byłaby z tego ciąża, to z miłością i zrozumieniem powitałbyś swojego wnuka? Nie miałbyś oporów, ani dziwnych myśli przed jego urodzeniem?

Napisałem, że jestem przeciwny podtrzymywaniu za wszelką cenę życia poczętego, tak jak już istniejącego - natura sama często powinna selekcji dokonywać i uporczywie nie wolno przeciwko niej działać ani występować. Aktualnie awantura toczy się o sztuczne podtrzymanie życia za wszelką cenę, o nic innego, bo obowiązująca ustawa antyaborcyjna jest dobra.
~betonowy

Napisano: 18 paź 2013, 14:52

Sprawa pozbawiania życia drugiego człowieka nie ma nic wspólnego z sumieniem poszczególnych kobiet, gdyż jak stwierdził Parlament Europejski dokonywanie aborcji tylko z powodu takiego, że dziecko jest płci żeńskiej ludobójstwem.

Moim zdaniem jest to doskonały precedens by nareszcie do wszystkich dotarło, że nie można być ludobójcą tylko trochę a trochę nie. Czyli jeżeli zamorduję poczęte zdrowe dziecko płci żeńskiej to jest ludobójstwo ale jak zamorduję chore dziecko płci żeńskiej to już nie jest.

Jeśli zaś kara śmierci jest zakazana w całej UE, to niby z jakim prawem kobiety mogą mieć prawo do tego aby ktoś wykonał ją na ich dziecku?

Powtarzam jeszcze raz, zamiast zmuszać te kobiety do mordowania własnych dzieci zapewnijmy im warunki do ich wychowania. Założę się, że jeśli kobiety będą miały zapewnione cywilizowane warunki do wychowywania dzieci chorych i niepełnosprawnych to jakieś 98% z nich nigdy nie zdecyduje się na zamordowanie własnego dziecka. Oczywiście pozostaje pewien margines dla kobiet takich, jak matka Madzi. Tych pewnie nic i nigdy nie będzie w stanie przed tym powstrzymać ale na to już nic nie poradzimy.

Ustawa antyaborcyjna przede wszystkim jest sprzeczna z Konstytucją oraz Kodeksem karnym, w których życie podlega ochronie o zabijanie powinno być ścigane i karane.
~krzysztof

Napisano: 18 paź 2013, 15:01

Jasne że zadek i brzuch to babska sprawa. Z tymi sprawami każda może sobie robić co chce. Dziecko poczęte nie jest ani zadkiem ani brzuchem tylko człowiekiem i jak uchwalił PE zabijanie dzieci poczętych to ludobójstwo. To nie ciemny polski lud prowincjonalny ze swoimi zacofanymi księżmi stwierdzili tylko jaśnie oświecony PE. AMEN!
~andzia

Napisano: 18 paź 2013, 15:48

Krzysztof - Ty tylko piszesz, nie czytasz w ogóle. Jedna sytuacja:

Twoją córkę na imprezie gwałci stado wyrostków, albo upośledzony umysłowo sąsiad. Zachodzi w ciążę. Ile wtedy warte są Twoje teorie? Czy będziesz kochał wnuka, patrząc co dzień na jego ojca po sąsiedzku?
~betonowy

Napisano: 18 paź 2013, 15:51

Ani słowa nie pisałem o pozbawianiu kogokolwiek życia. Płacą wam od posta, czy co do chol.e.ry, że za nic do was ludzka gadka nie dociera?
~betonowy

Napisano: 18 paź 2013, 15:56

tacy jak ~krzysztof mają tylko antenę nadawczą. Kompletny brak anteny odbiorczej.
~do betonowego

Napisano: 18 paź 2013, 16:38

Podczas debaty w Sejmie Kaja Godek, prywatnie matka dziecka z zespołem Downa, powiedziała:

- pytacie państwo \"a co z ciążami z gwałtu?\". Nic, nic.

Na sali sejmowej aż się zakotłowało od oburzenia, tymczasem Kaja Godek z największym spokojem dokończyła:

- w oficjalnych statystykach dotyczących powodów dokonywanych w Polsce aborcji nie ma ani jednego przypadku aborcji z powodu ciąży z gwałtu!

Betonowy nie wymachuj \"siekierą\" na wszystkie strony i nie używaj argumentów z kosmosu. Żeby o jakiejś sprawie dyskutować trzeba coś o tym wiedzieć. A ty najwidoczniej jesteś wyłącznie nawiedzonym ideologiem.

Ja zadam inne pytanie, a czy mógłbyś patrzeć na swoją córkę, o której wiedziałbyś, że zabiła swoje dziecko?

Ciekawe co sobie pomyślisz, gdy będziesz stary i chory i nagle zobaczysz ten błysk w oku twojej córki? Wszak ona już przekroczyła granicę. To co ją powstrzyma? Przecież będziesz dla niej wyłącznie problemem, na który ona nie będzie miała czasu.

Matka Teresa z Kalkuty zapytała: jeśli zgodzimy się na zabijanie dzieci to co powstrzyma mnie przed zabiciem ciebie? Jak widać brakuje wam wyobraźni!
~beata

Napisano: 18 paź 2013, 16:42

Bo ja odpowiadam wyłącznie na merytoryczne argumenty. W pys.kówki się nie wdaję. Py.skówki to jest jedna z metod stosowana przez takich jak ty. A chodzi w tym wyłącznie o rozmydlenie problemu. A ja nie mam ochoty pomagać ci w zamazywaniu problemu.
~krzysztof

Napisano: 18 paź 2013, 16:52

W tym durnym kraju nawet ofiara gwałtu jest potępiana - bo przecież sprowokowała, bo za krótką kieckę założyła. Mało która kobieta się do takiej przygody przyznaje, przez takich właśnie jak wy. Tak samo jak prowokują nieletni chłopcy szukający miłości na zakrystii. Sprawy wychodzą na jaw po wielu wielu latach i nagle się okazuje, że to nie był ewenement tylko patologia, na którą wszyscy przymykali oczy.

Faktycznie - nie ma sensu z wami dyskutować. Żadnych merytorycznych argumentów, tylko ideologiczna papka zamiast treści.
~betonowy

Napisano: 18 paź 2013, 16:57

Kto by pomyślał. Jeszcze nie tak całkiem dawno dla was i waszych rodziców najpopularniejszą metodą antykoncepcyjną była właśnie aborcja, bo nikomu nie przyszło do głowy, że istnieją inne metody niż kalendarzyk (nie przyszło, albo nie pozwolono). Teraz to wszystko się takie rozmodlone porobiło i udaje Greka. Zamiast zaradzić problemowi to najlepiej udawać, że problem nie istnieje i wtedy jest super. Cynicy, obłudnicy.
~betonowy

Strona 5 z 10    [ Posty: 100 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x