leczenie psychiatryczne - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 07 lis 2011, 21:45

witam, czy ktoś zna jakieś sensowne zakłady opieki psychiatrycznej dla dzieci i młodzieży? chodzi mi o typowo opiekuńcze: całodobowe i na dłuuuuższy czas. Muszę przenieść wychowanka z dotychczasowej:( Ciężki \"przypadek\"
~mucha

Napisano: 07 lis 2011, 22:53

jaką diagnozę ma dziecko?
~Ewa

Napisano: 07 lis 2011, 23:22

W Garwolinie biorą na 3 miesiące. Tam się \"specjalizują\" w autoagresji,próby samobójcze,okaleczenia. Moją wychowankę wyleczyli.Teraz jest super.Zrobili wszystkie badania tomografię, rezonans, eeg w różnych stanach. Wykryli padaczkę ,wykluczyli wszystko inne i jest teraz ok.
~S

Napisano: 08 lis 2011, 0:18

on jest teraz w sądowym ośrodku psychiatrycznym w garwolinie, skierowany był przez sąd w trybie pilnym jako osoba zagrażająca sobie i otoczeniu, już 2 lata minęły jak tam przebywa. Niestety nie zdiagnozowano choroby psychicznej, co nam utrudnia pewne sprawy (szczególnie za pare lat gdy będzie dorosły, nie mogąc funkcjonować bez opieki i nie mając nikogo bliskiego...) Diagnoza hiperkinetyczne zaburzenia zachowania... Pobyt jego w domu dziecka jest z wiadomych względów niemożliwy, ale jak mu nie znajdę ośrodka to będzie kiepsko
~mucha

Napisano: 08 lis 2011, 0:25

a czy wiecie cos na temat zakładu pilęgnacyjno opiekuńczego psychiatrycznego dla dzieci i młodzieży w kamieńcu? w garwolinie o nim ktoś mi wspomniał
~mucha

Napisano: 08 lis 2011, 0:28

a jeśli Ci chodzi S o mazowieckie centrum neuropsychiatrii i rehab w garwolinie to znam ten ośrodek, kiepsko tam bywa z miejscami...
~mucha

Napisano: 08 lis 2011, 2:01

Nie pamiętam nazwy ale chyba tak.Oddział leczenia nerwic u młodzieży.
~S

Napisano: 08 lis 2011, 23:43

W Kamieńcu-Garwolin trzymają do 3 miesięcy
~Kama

Napisano: 10 lis 2011, 19:51

czy dziecko ma normę intelektualną?
~Ewa

Napisano: 15 lis 2011, 16:50

Witam. A czy ktoś może ma orientację, gdzie można umieścić wychowankę mającą problem alkoholowy. Gdyż w wielu placówkach resocjalizacyjnych nie chcą przyjąć . Niestety stacjonarne leczenie nie wchodzi w grę. Będzie uciekać. Pozdrawiam
~eliza

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x