Mądrzejemy - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 22 mar 2015, 14:53

"Znany satyryk z kabaretu „Elita” a zarazem wrocławski radny Jerzy Skoczylas zrezygnował z członkostwa w Platformie Obywatelskiej po tym jak jego partyjni koledzy chcieli go ukarać za wypowiedzi na temat Wandy Nowickiej i Anny Grodzkiej. –Nie będę należał do organizacji, w której za głoszenie swoich poglądów i wyrażanie opinii, grozi się restrykcjami i sadami partyjnymi - powiedział na antenie wrocławskiego Radia Rodzina.

- Moja decyzja ewoluowała, zdecydowałem się po tym, jak usłyszałem, że za wyrażanie swoich poglądów czeka mnie sąd koleżeński i wyrzucenie z partii – stwierdził Jerzy Skoczylas Awanturę rozpętała „Gazeta Wyborcza”, która wyśledziła na Facebooku wpis Skoczylasa z okazji Dnia Kobiet 8 marca.
„Kobiety polskie! Przed chwilą widziałem w TVP, jak w Waszym imieniu wypowiadał się jakiś dziwoląg pt. Grodzka i inny potwór pt. Nowacka. Przecież to jest paranoja! Polki moje kochane, zróbcie coś!!! Wy jesteście piękne, cudowne, kochane! Nie pozwólcie! Zaprotestujcie!!! Dlaczego o Was i za Was mówią jakieś monstra i stwory!!! Ludzie, czy to się dzieje naprawdę?" – napisał Skoczylas.

Redaktor wrocławskiego dodatku „Gazety Wyborczej” obdzwonił polityków PO, którzy zapowiedzieli wyciągnięcie konsekwencji wobec Skoczylasa. Jacek Protasiewicz, szef dolnośląskiej PO chciał wezwać Skoczylasa „na dywanik” i zlecił zajęcie się sprawą satyryka rzecznikowi dyscypliny partyjnej.
– Należy go przykładnie ukarać, włącznie z wykluczeniem z partii, aby tego typu sytuacje napiętnować i nie dopuszczać do ich powtórzenia - mówił Andrzej Biernat, sekretarz generalny PO."

– "Gazeta Wyborcza" wszystko zaczęła, ona jak zwykle lansuje poglądy jedynie słusznej linii - stwierdził Jerzy Skoczylas w Radiu Rodzina, po tym jak ogłosił swoją decyzję o rezygnacji z członkostwa w PO. -Wyznaję tradycyjny system wartości i nijak mi do Holandii, gdzie można ożenić się z chomikiem (...) nie ma dla mnie miejsca w tej organizacji - dodał.
bravo

Napisano: 22 mar 2015, 17:15

Racja mądrzejemy. Za głupotę trzeba płacić.
To nie kwestia poglądów czy wolności słowa. To kwestia kultury i wychowania.
Ares

Napisano: 22 mar 2015, 21:43

To jest oczywiste, że ja czuję się prezydentem i żeby wszyscy dobrze wychowani od teraz traktowali mnie, jak prezydenta. Żeby mi jutro pod chałupę podstawili limuzynę z szoferem i przysłali ochronę BOR-u. Niech mi się tylko jakiś dobrze wychowany (czyli pozbawiony rozumu) nie odważy traktować mnie inaczej niż prezydenta. Może się Pągowski czuć Grodzką, to każdy człowiek może się czuć kim tylko chce.
facet

Napisano: 23 mar 2015, 8:37

cenzura politycznej poprawności jest gorsza od cenzury komunistycznej.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x