małe ww, gorzatko, fantomasie i lejdberd.... jak bedziecie robić???z tym DE - Dodatki mieszkaniowe

Strona 4 z 4    [ Posty: 39 ]

Napisano: 19 gru 2013, 16:28

~gorzatko
po długim namyśle stwierdziłem, że:
1. przyznawanie de od maja będzie maksymalnie na czas wydanego prawa do dm - bo tylko i wyłącznie w tym okresie jest odbiorcą wrażliwym; więc żadnych tam \"od 1 maja 2014 do 30 kwietnia 2015\" i bawienie się w decyzje warunkowe;
2. wnioski od 1 stycznia i od miesiąca złożonego wniosku przyznawał będę de; wniosek w styczniu płacę od stycznia; to odrębne postepowanie; to nie dm; co do art. 5e to przepis wyraźnie mówi o wypłacie de a nie prawie do de;
3. art. 2 ust. 1 lit. c - prawo do de przysługuje odbiorcy wrażliwemu - więc w zależności od dochodów (prawo do dm) - zwolnienie; oczywiście współczuję jeżeli wasi prawnicy są przeciw zwolnieniu.
przepisy musza zostać doprecyzowane.
~wódko daj żyć

Napisano: 20 gru 2013, 0:55

Kraków też będzie przyjmował wnioski dopiero od stycznia:
https://krakow.pl/aktualnosci/74261,29,k ... datek.html
~Fantomas

Napisano: 20 gru 2013, 3:32

Art. 5e.1. Dodatek energetyczny WYPŁACA się odbiorcy wrażliwemu energii elektrycznej...

więc jeżeli utraci dodatek mieszkaniowy przestanie być odbiorcą wrażliwym,

jeżeli przestanie być odbiorcą wrażliwym... to czy można wypłacać dodatek energetyczny??? hmmm???

tak mi się przyśniło.... hi...

to mi przypomina zajęcia z logiki... zdanie prawdziwe, zdanie fałszywe...
~gorzatka

Napisano: 20 gru 2013, 9:40

koleżanko gorzatko .... widze że ty masz naprawde koszmarne sny ......
~małe ww

Napisano: 20 gru 2013, 11:28

w krakowie ewidentnie stawiaja na jedna i tą samą osobę....
UWAGA! Stroną umowy sprzedaży energii elektrycznej lub umowy kompleksowej musi być osoba, która ma przyznany dodatek mieszkaniowy, a nie inny członek rodziny.
~kr

Napisano: 20 gru 2013, 11:41

w krakowie ewidentnie stawiaja na jedna i tą samą osobę....
UWAGA! Stroną umowy sprzedaży energii elektrycznej lub umowy kompleksowej musi być osoba, która ma przyznany dodatek mieszkaniowy, a nie inny członek rodziny.
~kr

Napisano: 20 gru 2013, 11:52

przepraszam, że się wtrącam, ale gdzie jest powiedziane,że DE przyznajemy na czas trwania DM, mówi się tylko o tym, że w dniu złożenia wniosku o DE musi być przyznany DM.
~ala

Napisano: 20 gru 2013, 11:54

przepraszam, że się wtrącam, ale gdzie jest powiedziane,że DE przyznajemy na czas trwania DM, mówi się tylko o tym, że w dniu złożenia wniosku o DE musi być przyznany DM.
~ala

Napisano: 20 gru 2013, 12:22

Ja dzwoniłem dziś do UW w Lublinie i mi powiedzieli, że na razie mam przyznawać na trzy miesiące od stycznia do marca 2014 r. W styczniu mogę robić wypłatę do 30 bo mają składać wnioski.
~MZ

Strona 4 z 4    [ Posty: 39 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x