wszystkie zmiany wymagają czasu, to rzeczywiście dla Ciebie teraz trudny czas, uświadomić sobie, że tkwi się w związku, w którym nie ma sensu być, to już pierwszy krok, ale najtrudniejszy (co nie znaczy niemożliwy) jeszcze przed Tobą. Są ludzie, którzy przez lata tkwią w takich związkach. Ale są i tacy, którzy odważają się na decyzję. Moje zdanie jest takie: rozumiem, że jest w nim coś czego nie akceptujesz, wiesz, że nie da się tego zmienić, może próbowałaś, nic z tego nie wyszło. Odwagą byłoby powiedzieć: albo to zmienisz albo nas nie ma. Tak byłoby prawdziwie, ale boisz się zostać sama, lub zostać bez niego, bez tego co między Wami było piękne. Tak?
żadne uczucia nie są proste zawsze są za i przeciw. Jeżeli mogę coś zasugerować na początek. Weź kartkę papieru napisz w dwu rubrykach: dlatego chcę z nim zostać, a w drugiej tego mi zawsze będzie brakowało.
Ale u samej góry jako tytuł napisz(nie myśląc o Was, tylko o sobie) tak dla mnie wygląd idealny związek, to byłoby to czego w życiu pragnę, mogę to mieć, bo tego potrzebuję i umiem to sobie od życia wziąć, w końcu życie jest jedno, nie będę marnować czasu, który już nigdy się nie wróci. Tytuł może być długi, może najdłuższy. Spróbujesz?
Błędnie rozumujesz, mówiąc, że nie ma wyboru. Przecież wybierasz związek z facetem, który jest w dwu związkach. Nie myśl tylko, że Ty jedna masz taki problem. Wybierasz bo jesteś wolnym człowiekiem. Wybierasz bycie tą drugą. Wolno Ci:) Każdy musi szukać prawdziwego szczęścia. Powodzenia!