mieszkania usamodzielnień
Re: mieszkania usamodzielnień
I Jak mieszkanie usamodzielnień - rozwija się ?
Zajrzyj na stronkę fajnej fundacji i poczytaj publikacje
https://www.fundacjarobinson.org.pl/
Zajrzyj na stronkę fajnej fundacji i poczytaj publikacje
https://www.fundacjarobinson.org.pl/
Dziekuje serdecznie za link ~ale jaja
Wszystko powoli się zaczyna układać. Pozdrawiam
Wszystko powoli się zaczyna układać. Pozdrawiam
Witam..!
Ja jestem w takim mieszkaniu dla usamodzielniających się wychowanków Placówek lub rodzin zastępczych...
Powiem tak: dostaję nie całe 500zł na miesiąc z PCPR w Sławnie, z tego muszę zapłacić prawie 300zł za mieszkanie (czasem więcej) więc zostaję mi nie całe 200zł na jedzenie ubranie i jakieś przybory do szkoły.
W tym mieszkaniu mieszka nas 2, i mamy tylko swoich opiekunów usamodzielnienia którzy nie mieszkają z nami, raz na pół roku wpada jakaś kontrola i sprawdzają czy jest czysto...
Z gotowaniem, przyborami do sprzątania i do prania jest tak, że zrzucamy się i robimy wspólne zakupy na cały miesiąc...
Gotowaniem ja się zajmuję ponieważ mój współlokator nie potrafi gotować...
Mam do Was pytanie czy wiecie może jaki procent z naszych dochodów mogą z Nas ściągać na opłatę mieszkania..?
Pytam się ponieważ od jakiegoś czasu Dyrektorka WPOW zaczyna ściągać coraz to większe kwoty...
Jeśli coś wiecie na ten temat to napiszcie...
Pozdr i życzę Wam powodzenia:)
Ja jestem w takim mieszkaniu dla usamodzielniających się wychowanków Placówek lub rodzin zastępczych...
Powiem tak: dostaję nie całe 500zł na miesiąc z PCPR w Sławnie, z tego muszę zapłacić prawie 300zł za mieszkanie (czasem więcej) więc zostaję mi nie całe 200zł na jedzenie ubranie i jakieś przybory do szkoły.
W tym mieszkaniu mieszka nas 2, i mamy tylko swoich opiekunów usamodzielnienia którzy nie mieszkają z nami, raz na pół roku wpada jakaś kontrola i sprawdzają czy jest czysto...
Z gotowaniem, przyborami do sprzątania i do prania jest tak, że zrzucamy się i robimy wspólne zakupy na cały miesiąc...
Gotowaniem ja się zajmuję ponieważ mój współlokator nie potrafi gotować...
Mam do Was pytanie czy wiecie może jaki procent z naszych dochodów mogą z Nas ściągać na opłatę mieszkania..?
Pytam się ponieważ od jakiegoś czasu Dyrektorka WPOW zaczyna ściągać coraz to większe kwoty...
Jeśli coś wiecie na ten temat to napiszcie...
Pozdr i życzę Wam powodzenia:)
U nas to się nazywa mieszkanie chronione. Mieszkania usamodzielniające to u nas co innego - tam są wychowankowie z wychowawcą.
Na chronionym u nas odpłatność to 10 % dochodu. A wychowanek Placówki Opiekuńczo Wychowawczej wydaje mi się że może mieć odpłatność za pobyt do 50% dochodu.
Na chronionym u nas odpłatność to 10 % dochodu. A wychowanek Placówki Opiekuńczo Wychowawczej wydaje mi się że może mieć odpłatność za pobyt do 50% dochodu.
U nas nie ma już pokoi chronionych na terenie placówki.(W tym miejscu jest O.I.K). Odpłatnosc za taki pokój i tak nie wpływa na konto placówki. Niektórzy wychowankowie(wtedy byli juz usamodzielnieni) nie płacili za taki pokój(mimo,ze jeden z nich zarabial 2500zł i teraz ma komornika na karku).Dobrze,ze umowe najmu miał krótką!
do ~~mon
napisz mi czy jesteś pracownikiem z KP czy z KN? ile godzin pracujesz na grupie mieszkań usamodzielnienia w tygodniu? i czy masz jakieś dodatki odnośnie pracy w takiej grupie? pozdrawiam
napisz mi czy jesteś pracownikiem z KP czy z KN? ile godzin pracujesz na grupie mieszkań usamodzielnienia w tygodniu? i czy masz jakieś dodatki odnośnie pracy w takiej grupie? pozdrawiam
Jestem pracownikiem z KP. W mieszkaniu usamodzielnienia pracuje nas czworo. (wszyscy z KP) Pracujemy na zmiany. W godzinach dopołudniowych, gdy dzieciaki są w szkole mieszkanie jest zamknięte. Dodatków żadnych nie mam, ale praca zdecydowanie lżejsza i fajniejsza niż w zwykłym DD.
pozdrawiam!!!
pozdrawiam!!!
do ~~~mon
a mozesz mi napisać godzinowo przykładowy grafik i ilość godzin tygodniowo?
a mozesz mi napisać godzinowo przykładowy grafik i ilość godzin tygodniowo?
do ~~mon
napisz mi jeszcze ile macie dzieciaków w mieszkaniach usamodzielnienia i co należy do Waszych obowiązków. Ja też pracuję w takim mieszkaniu i chciałam porównać jak to wygląda gdzie indziej dziekuje i pozdrawiam
napisz mi jeszcze ile macie dzieciaków w mieszkaniach usamodzielnienia i co należy do Waszych obowiązków. Ja też pracuję w takim mieszkaniu i chciałam porównać jak to wygląda gdzie indziej dziekuje i pozdrawiam
do ~miła
pracujemy na zmiany od 13-22 i od 22-9 w weekendy od 9-21 i od 21-9. W mieszkaniu mamy 10 dzieciaków. Nasze zadanie polega przede wszystkim na przygotowaniu dzieci do samodzielnego życia. Staramy się pokazać im jak wygląda życie w rodzinie i tworzymy przynajmniej namiastkę \"domu\" Dla dzieci, która nie mają szans na powrót do rodziny jest to świetny sprawdzian przed dorosłością. My jesteśmy po to by im pomagać.
Uczymy ich gotować, planować budżet domowy, utrzymujemy kontakt ze szkołami itp... Mamy takie same obowiązki jak wychowawcy w normalnych placówkach.
pracujemy na zmiany od 13-22 i od 22-9 w weekendy od 9-21 i od 21-9. W mieszkaniu mamy 10 dzieciaków. Nasze zadanie polega przede wszystkim na przygotowaniu dzieci do samodzielnego życia. Staramy się pokazać im jak wygląda życie w rodzinie i tworzymy przynajmniej namiastkę \"domu\" Dla dzieci, która nie mają szans na powrót do rodziny jest to świetny sprawdzian przed dorosłością. My jesteśmy po to by im pomagać.
Uczymy ich gotować, planować budżet domowy, utrzymujemy kontakt ze szkołami itp... Mamy takie same obowiązki jak wychowawcy w normalnych placówkach.
Oprócz mieszkania usamodzielnień - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
czas pracy wychowawców na kartę nauczyciela
w jakim współzawodnictwie uczestniczą dzieci z ddz?
renta wychowanka
prośba o pomoc
Czy można pracować w MOW MOS ??
Domów Dziecka w Ośrodki lecznicze ?
Skreślenie z listy wychowanków
DOM DZIECKA
jak to jest: czy należy się zniżka godzin?
wyprawki
Legitymacje służbowe
Rozliczenie czasu pracy na wyjeździe z dziećmi
urlopowanie wychowanków
odsetki za zwłokę
znisienie karty nauczyciela
opiekun prawny