Nie doczytał Pan dokładnie. Wypłaty do końca marca, jeśli wniosek został złożony do końca stycznia.andrzejno pisze: 07 sty 2022, 9:35Z tego co ja czytałem do końca stycznia, druga rata do końca października. Co z tego, że już wiele wnioskow nadciąga do Urzędów jak się tymi wnioskami nie interesują, bo brak jest danych na ten tematMind Of Good pisze: 07 sty 2022, 8:45Termi pierwszej raty dodatku osłonowego do 31 marca, jeśli wniosek złożony zostanie do końca stycznia. U nas DE wstrzymane.andrzejno pisze: 06 sty 2022, 20:07 na dodatek osłonowy trzeba będzie trochę poczekać, ale ile, podobno termin pierwszej raty jest do końca stycznia. Jak narazie OPS nic nie wie, gmina pewnie to samo, wstrzymany dodatek energetyczny na jak długo, to też pewnie się okaze.
Ponoć obniżka czynszu też będzie po raz ostatni, taka informacja jest podawana na stronach ZGN z powodu covid, ale cxzy to prawda i gdzie?
Gdszie podziały się szczególy?
► Ministerstwo Klimatu i Środowiska - DO i DW - Pytania i odpowiedzi
- Mind Of Good
- Stażysta
- Zajmuję się: RODO
- Kontakt:
Re: Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi
Zachłychnięci tym co wiemy, zapomnieliśmy zapytać, czy nam wolno.
- andrzejno
- Praktykant
- Zajmuję się: renta
- Kontakt:
Proszę o wyrozumiałość, wiele to się pisze o tym, ogląda to się w tv, także zgłupieć to już można od tego, nikto nic nie wie co dalej, narazie cxzekamyMind Of Good pisze: 07 sty 2022, 12:24Nie doczytał Pan dokładnie. Wypłaty do końca marca, jeśli wniosek został złożony do końca stycznia.andrzejno pisze: 07 sty 2022, 9:35Z tego co ja czytałem do końca stycznia, druga rata do końca października. Co z tego, że już wiele wnioskow nadciąga do Urzędów jak się tymi wnioskami nie interesują, bo brak jest danych na ten tematMind Of Good pisze: 07 sty 2022, 8:45Termi pierwszej raty dodatku osłonowego do 31 marca, jeśli wniosek złożony zostanie do końca stycznia. U nas DE wstrzymane.andrzejno pisze: 06 sty 2022, 20:07 na dodatek osłonowy trzeba będzie trochę poczekać, ale ile, podobno termin pierwszej raty jest do końca stycznia. Jak narazie OPS nic nie wie, gmina pewnie to samo, wstrzymany dodatek energetyczny na jak długo, to też pewnie się okaze.
Ponoć obniżka czynszu też będzie po raz ostatni, taka informacja jest podawana na stronach ZGN z powodu covid, ale cxzy to prawda i gdzie?
Gdszie podziały się szczególy?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM.DE
- Kontakt:
wypłaty dodatków energetycznych wstrzymujemy od stycznia, nawet jeśli decyzja obowiązuje do maja 2022? wniosków nowych nie przyjmujemy, ale wypłaty do już obowiazujacych decyzji?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
witam, jak państwo interpretujecie pojęcie "paliw węglopochodnych" jak to można wytłumaczyć przeciętnemu Kowalskiemu?
- Zjem Ci Chleb
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
wszystko z węgla czyli ekogrodzki, miały i różnej maści węgle, poza węglem drzewnym
- paco
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Mam wątpliwości do odpowiedzi na pytanie 27. Alimentów na dzieci i stypendium nie wlicza sie?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
- Kontakt:
Wliczają się. Są to dochody nieopodatkowane, wymienione w katalogu. (stypendia - pomoc materialna dla uczniów uoso).paco pisze: 11 sty 2022, 19:08 Mam wątpliwości do odpowiedzi na pytanie 27. Alimentów na dzieci i stypendium nie wlicza sie?
Jestem ciekawa, czy bierzecie sami od klientów dokumenty dochodowe za 2020 r. czy jest możliwość ich ściągnięcia w systemie?
- paco
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Odpowiedz na pytanie jest inna
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ZR, FA, wszystko
- Kontakt:
No właśnie, my w rodzinnych liczymy, tam pisze, że się nie liczy. Zgłupieć można.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/FA/ŚW/DM
- Kontakt:
Liczymy liczymy, za chwilę zmienią te odpowiedzi. Ustawa jest źródłem prawa a nie jakieś wyjaśnienia zob. pyt. i odpowiedź 21. Co w sytuacji, kiedy rodzic nie miał dzieci wliczonych w gospodarstwo domowe w 2020r, a w 2021 uległo to zmienia.Czy dane uzupełnia zgodnie ze stanem teraźniejszym?paco pisze: 11 sty 2022, 19:08 Mam wątpliwości do odpowiedzi na pytanie 27. Alimentów na dzieci i stypendium nie wlicza sie?
Osoby, które złożą wniosek do 31 stycznia – dochód będzie liczony za 2020 rok.
Osoby, które złożą wniosek po 30 czerwca – dochód będzie liczony za 2021 rok.
Oprócz ► Ministerstwo Klimatu i Środowiska - DO i DW - Pytania i odpowiedzi - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
druki - zamówienie
Co z ogrzewaniem gazowym
Podwyższony dodatek osłonowy
Skład gospodarstwa domowego
sygnity- dodatek osłonowy
rodzaj ogrzewania
jeden dom dwie rodziny jeden piec
13 sta renta/emerytura i świadczenie uzupełniające
wzór wniosku
Upoważnienie
uchwała, upoważnienie, zarządzenie
komu sie nalezy?