► Ministerstwo Klimatu i Środowiska - DO i DW - Pytania i odpowiedzi

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
Yona
Praktykant
Zajmuję się: Pracownik administracyjno/ terenowy
Kontakt:

Re: ► Ministerstwo Klimatu i Środowiska - DO i DW - Pytania i odpowiedzi

Post autor: Yona »

po przeczytaniu poradnika z Ministerstwa ro 90 procent ponownych wniosków u nas ma odmowę.
składają wniosek osoby które są małżeństwem a nie mają rozwodu i separacji, składają osoby - jednoosobowe gospodarstwo domowe a w domu mieszkają inni członkowie rodziny. Czy dom jednorodzinny może mieć w ogóle wyodrębniony adres?

Nie wiem czy ten poradnik wyjaśnia czy bardziej komplikuje.
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

Yona
Praktykant
Kontakt:

Składanie takich oświadczeń w grudniu, czy w styczniu z brzmieniem ....do 30 listopada :lol:

Z drugiej strony OPS podlega pod inne Ministerstwo wiec nie rozumiem dlaczego podejmuje się tego zadania. Pracownicy socjalni nie mają kompetencji do sprawdzania źródeł ciepła.
Wynika, że pracownik socjalny to uniwersalny i niedrogi pracownik :D . Szkoda tylko, że mało chętnych do tego zawodu :roll: .
kalina.malina
Starszy referent
Zajmuję się: wszystkim
Kontakt:

Post autor: kalina.malina »

Ciekawe kiedy zauważą ze ich pierwsze interpretacja wykluczała wszystkich "niewłaścicieli" nieruchomości ponieważ wymagała od nich "podejmowania krokow" których oni obiektywnie nie mogli podjąć. Ciekawe czy cos grozi gminom które tego poradnika i jego absurdalnych teznie stosowały zupełnie...
Yona
Praktykant
Kontakt:

kalina.malina pisze: 04 sty 2023, 13:06 Ciekawe kiedy zauważą ze ich pierwsze interpretacja wykluczała wszystkich "niewłaścicieli" nieruchomości ponieważ wymagała od nich "podejmowania krokow" których oni obiektywnie nie mogli podjąć. Ciekawe czy cos grozi gminom które tego poradnika i jego absurdalnych teznie stosowały zupełnie...

A jakie to "podjęte działania" sprawdzacie?
kalina.malina
Starszy referent
Zajmuję się: wszystkim
Kontakt:

Post autor: kalina.malina »

Yona pisze: 12 sty 2023, 9:38
kalina.malina pisze: 04 sty 2023, 13:06 Ciekawe kiedy zauważą ze ich pierwsze interpretacja wykluczała wszystkich "niewłaścicieli" nieruchomości ponieważ wymagała od nich "podejmowania krokow" których oni obiektywnie nie mogli podjąć. Ciekawe czy cos grozi gminom które tego poradnika i jego absurdalnych teznie stosowały zupełnie...

A jakie to "podjęte działania" sprawdzacie?
Hmm do mnie? No my żadnych, pracujemy zgodnie z ustawą a nie zgodnie z niepodpisanymi prze nikogo wordami lub pdfami. Zauważam tylko absurdy poradnika.
Robin90
Praktykant
Zajmuję się: sprawami społecznymi głównie zasiłki
Kontakt:

Post autor: Robin90 »

Słuchajcie dzisiaj zadzwoniłem do ministerstwa klimatu a konkretnie do depart. ministerstwa elekt-energi i gazu w sprawie wniosku tam mi odpowiedziano że w związku ze zmianą władzy oni nie mają żadnej informacji na temat tego kiedy zakończy się proces opiniowania tego wniosku a wiec jeśli macie oblężone ośrodki to podaję nr telefonu do departamentu 22-3691055 na moje pytanie czy jest szansa na to aby wniosek został opublikowany w piątek czyli jutro 12.01 osoba udzielająca mi odpowiedzi odpowiedziała mi że nie ma takiej informacji.
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

no ale ten nowy osłonowy to nowa władza wymyśliła :lol:
Korowiow
VIP
Zajmuję się: Fszystkim
Kontakt:

Post autor: Korowiow »

O! To jest to, to mi się podoba...tak będę teraz odpowiadał - w związku ze zmianą władzy oni nie mam żadnej informacji :mrgreen:
ODPOWIEDZ