Młode ofiary systemu - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 9    [ Posty: 82 ]

Napisano: 12 sty 2014, 19:25

Spokojnie .
Ja bym tu była ostrożna z doszukiwaniem winy z estrony OPS, ..itd.
Sądzę ,że instytucja podstawowa wykorzystała wszystkie możliwe działania, jeśli chodzi o poprawność i kolejność działań wspomagających- pewno zostaje kwestia wątpliwego indywidualnego wglądu w stan emocjonalny dziecka- ( brak rzetelnej oceny psychologicznej - ale i tu bym była ostrożna )
Skoro Sąd zdecydował o odebraniu ..? - powód musiał być uzasadniony ..

ps. jestem w trakcie identycznej sytuacji - poszła sprawa z urzędu o niewydolność ..no i co ? . Boli jak zawsze w takich sytuacjach - szczególnie dzieci i wszyscy mają tego świadomość

\"Ciągnę\" Adam wątek - z nadzieją ,że da się wyprowadzić na \"normalność \"..- ale śmiech mnie ogarnia ..gość bardzo zidentyfikował się z Tobą ;)

~emilka

Napisano: 12 sty 2014, 21:36

Rodzina ta miała pewnie asystenta, który asystował kierownikowi przy wyszukiwaniu ,, haków \" na socjalnych! Znam takiego asystenta, brrrrrrrrr!!!!
~.....

Napisano: 12 sty 2014, 21:54

powiedzcie mi jedno..jak pracować z wędrująca rodziną? kto ma za nią chodzic, jeździć....każdy może zaczynać, próbowac ale prawdopodobnie nikomu nie udało się dokończyć dzieła,praca z takimi rodzinami jest ciężka...nie wieszajmy pracowników socjalnych i asystenta, zastanówmy się nad tym czemu ta matka tak emigrowała , a może nie miała chęci za bardzo współpracować?
~no

Napisano: 12 sty 2014, 22:02

hmm, wydaje mi się , że być może myślimy o tej samej osobie.
ale ta osoba nie jest asystentem. A gdyby nim kiedyś była - lubiła by socjalnych.
~emilka

Napisano: 12 sty 2014, 22:15

~no
..ponieważ istnieje swoboda przemieszczania się, a temu ma towarzyszyć zasada ochrony rodziny ;)

a na poważnie, emigrują zazwyczaj w celu m.in
-szukania zatrudnienia,
-uciekając od przykrych doświadczeń związanych z dotychczasowy miejscem pobytu, itd itd
..powód , że nie chciała współpracować ..ja wątpię.
~emilka

Napisano: 12 sty 2014, 22:56

Tu zapomniano o chłopaku.
~Adam

Napisano: 12 sty 2014, 22:58

Bo pewnie nie płaciła za wynajem i uciekała dalej.
~Adam

Napisano: 12 sty 2014, 23:23

15-16 lat - Sądy zazwyczaj chcą znać \"opinię \"dziecka na temat sytuacji rodzinnej . \"Moje dziecko\"- na rozprawie o wydanie zarządzeń opiekuńczych wypowiadało swoje stanowisko w tej kwestii- czyli w sprawie relacji rodziców, wypełniania obowiązków , czegoś tu zabrakło- a było to ważne , najważniejsze chyba , by sprawy tak się nie potoczyły .
~emilka

Napisano: 12 sty 2014, 23:24

Nie żyje dziecko. Ktoś za to odpowiada.
Przypomina mi się film \"Komornik\". Widziałas może?
~Adam

Napisano: 12 sty 2014, 23:27

pamiętasz emilko jak oglądaliśmy razem filmy - edwarda nożycorękiego ? remember me?
~Adam

Strona 2 z 9    [ Posty: 82 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x