Witam, jestem niedawno upieczonym kierownikiem ops. W związku z tym mam pytanko, czy jeśli chcę zatrudnić pracownika socjalnego to muszę ogłosić konkurs?
Jesteś nowym kierownikiem i zadajesz takie pytania???!!! Odpowiedź jest prosta: nie musisz zatrudniać na podstawie konkursu, pracownik będzie przyjęty na ten stołek tak samo jak ty, to znaczy na podstawie znajomości. Będzie tak samo jak ty kompetentny i ośrodek będzie bez wątpienia funkcjonował świetnie, zresztą jak większość takich isntstytucji w Polsce.
Klara - pytanie może i jest naiwne ale dlaczego zakładasz, że wszyscy są zatrudniani po znajomości?
Asia - zanim zadasz kolejne pytanie rusz trochę głową i poszukaj w przepisach, orzecznictwie itd bo faktycznie prowokujesz pytania jak i dlaczego zostałaś kierownikiem (to nie ważnie, że \" świeżo upieczonym\")
szkoda, że tak o mnie mówicie, ja na stanowisko pracownika socjalnego dostałam się z konkursu, drugiego zatrudnili bez konkursu, więc to może u nas w gminie są wariaci. Chciałam się po prostu upewnić, bo ja osobiście mam zatrudnić tego, kogo mi narzuca wójt, z kolei osoba ta ma dwie lewe ręce do pracy.