młodszy a starszy wychowawca? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 12 wrz 2013, 22:18

z automatu to są lody
~lex

Napisano: 13 wrz 2013, 11:34

Eda gratuluję poczucia humoru.
~kapek

Napisano: 13 wrz 2013, 13:01

z automatu to można dostać serię... ;)
~etatysta

Napisano: 24 paź 2013, 8:43

dwa lata pracy - wychowawca, 4 lata pracy - starszy wychowawca. Jak może to być uzależnione od woli dyrektora? Obowiązują go przepisy - tu ustawa o pracownikach samorządowych
~x

Napisano: 24 paź 2013, 10:52

Ustawa określa minimalne warunki a nie ma automatyzmu. Po tych okresach można uzyskać awans nie wcześniej. U mnie co dwa lata dokonuję oceny wszystkich wychowawców i na jej podstawie podejmuję decyzję.
~Marcin

Napisano: 25 paź 2013, 12:27

no i to jest porządny dyrektor:)
~młoda

Napisano: 26 paź 2013, 16:17

Marcin a w jaki sposób \"awansujesz\" starszych wychowawców? Co jest kryterium do awansu?
~Marianna

Napisano: 26 paź 2013, 21:11

U nas dziewczyny pracują więcej niż 4 lata i są młodszymi wychowawcami.Natomiast my z karty nauczyciela,mianowani będziemy wychowawcami.Co innego gdybyśmy byli naucz.dyplomowanymi - jest się wtedy starszym wychowawcą.A proszę o opinię,czy kodeksowi odczuwają finansową różnicę między młodszym wychowawcą a wychowawcą i starszym wych.Pewnie chodzi o to ,że organ prowadzący czuje dotkliwie płace dla wychowawców i nie chce awansów.Dyrektor ma związane ręce i tyle.
~anna

Napisano: 27 paź 2013, 9:50

Anno, ja również od nowego roku przechodzę z mianowania na K.P.. Otrzymałem zmianę na starszego wychowawcę ale zgodnie z nowym zaszeregowaniem stracę połowę dochodów, które gwarantowała Karta. W traktowaniu wychowawców na kp jest duża dowolność i u nas pomimo przechodzenia z młodszego wychowawcy na starszego płace się nie zmieniają. Mam pytanie jakie Ty otrzymasz warunki płacy po nowym roku? Na jakich zasadach w waszej Placówce odbywa się przejście z K.N. na K.P..
Pozdrawiam
~Wychowawca

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x