U nas sprawami finansowymi zajmuje się księgowość. My robimy tylko zwroty za urlopy, szpitale, ewentualnie dzwonimy do rodzin jaj są zaległości. A tak to prowadzenie akt osobowych, meldowanie, dowody osobiste, orzeczenia składamy, o zasiłki pielęgnacyjne składamy, robimy zakupy, chowamy mieszkańca jak nie ma rodziny, karmimy jak jest potrzeba np. dużo ludzi na zwolnieniach, adaptujemy do nowego środowiska., rozmawiamy z rodzinami jak jest konieczność, wypisujemy upoważnienia przy przyjęciu nowego mieszkańca ( kto ma odbierać 30%) W sumie nie jest źle. Organizujemy razem z instruktorem imprezy,świeta itp. Jeżdzimy do apteki.
Dziekuje Magda za zainteresowanie
moj pierwszy miesiac w pracy jakos minał! DPS wydaje sie byc dobrze zorganizowany ( w druczkach takze
co moge powiedziec obowiazki na pocztaku ilosc mieksznacow i ich nazwiska rozpoznawanie to byl koszmar!
powoli zaczynam kojarzyccc powoli powtarzam
wiele rzeczy jeszcze ejst totalnie NOWYCH i w obowiazach chocc mam nie robilam ale jakos chyba podołam!
ludzie - (wspolpracownicy ) wydaja sie byc przychylni i w porzadku wiec mysle ze bede mogla liczyc na ich pomoc !
A jak tam u Ciebie ?? Zmiana branzy pomogla oddetchnac ?:)
pomogła na chwile Okazalo sie ze nowy pracodawca to sciemniacz i ja i moja kolezanka- wspolpracownica zostalysmy na lodzie obie na bezrobocie musialysmy isc. teraz mam mnostwo czasu wolnego;/
wbrew pozorom pracy w zawodzie pracownika socjalnego nie jetsaz tak duzo ! moje kolezanki z pracy twierdza ze czekaly nawet do 2 lat ... ja szukalam 3 miesiace
mam pytanie czy w waszych dpsach otrzymujecie jakis dodatek do wypłaty za rejon ? chodzi mi o robienie wywiadow z przyszlymi mieksznacami i ogolnie pojete sprawy zalatwiane w miescie dla mieszkancow ( ktorych jest całkiem sporo)
My nie mamy, ale w tym samym powiecie w innym DPS pracownicy socjalni mają - kwestia wpisania w zakres obowiązków przeprowadzanie wywiadów aktualizacyjnych na potrzeby OPS. Brakło dobrej woli dyrektora.
Yhm .. no własnie tak badam sprawe bo widze tez ze niektorzy maja niektorzy nie ...
a jak jest z czekaniem w kolejce !?
mam na mysli zusy nfz itp ?
macie pierszenstwo jako pracownicy socjalni w załatwianiu spraw mieszkancow?
u nas dochodzi do sytuacjiw ktorcych pracownik musi ustawic sie drugi raz w kolejke jesli załatwia sparwy wiecej niz dwoch trzech mieszkancow PARANOCJA przeciez to nie sobie załatwiamy sparwy ....
Yhm .. no własnie tak badam sprawe bo widze tez ze niektorzy maja niektorzy nie ...
a jak jest z czekaniem w kolejce !?
mam na mysli zusy nfz itp ?
macie pierszenstwo jako pracownicy socjalni w załatwianiu spraw mieszkancow?
u nas dochodzi do sytuacjiw ktorcych pracownik musi ustawic sie drugi raz w kolejke jesli załatwia sparwy wiecej niz dwoch trzech mieszkancow PARANOCJA przeciez to nie sobie załatwiamy sparwy ....