Młody Pracownik Socjalny - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 4 z 5    [ Posty: 46 ]

Napisano: 07 paź 2010, 13:50

dziękuję za wypowiedzi.
Iwona współczuję Ci bardzo, trzymaj się.
Ja jestem na etapie pewnych zmian, ale jest ciężko.
Pozdrawiam wszystkich.
~dytko

Napisano: 08 paź 2010, 11:31

U nas sprawami finansowymi zajmuje się księgowość. My robimy tylko zwroty za urlopy, szpitale, ewentualnie dzwonimy do rodzin jaj są zaległości. A tak to prowadzenie akt osobowych, meldowanie, dowody osobiste, orzeczenia składamy, o zasiłki pielęgnacyjne składamy, robimy zakupy, chowamy mieszkańca jak nie ma rodziny, karmimy jak jest potrzeba np. dużo ludzi na zwolnieniach, adaptujemy do nowego środowiska., rozmawiamy z rodzinami jak jest konieczność, wypisujemy upoważnienia przy przyjęciu nowego mieszkańca ( kto ma odbierać 30%) W sumie nie jest źle. Organizujemy razem z instruktorem imprezy,świeta itp. Jeżdzimy do apteki.
~prac. socj. z dps

Napisano: 08 paź 2010, 14:07

nana jak Ci idzie w pracy?
~magda

Napisano: 08 paź 2010, 20:29

Czesc Wszytskim :)

Dziekuje Magda za zainteresowanie
moj pierwszy miesiac w pracy jakos minał! DPS wydaje sie byc dobrze zorganizowany ( w druczkach takze :)

co moge powiedziec obowiazki na pocztaku ilosc mieksznacow i ich nazwiska rozpoznawanie to byl koszmar!
powoli zaczynam kojarzyccc powoli powtarzam :)
wiele rzeczy jeszcze ejst totalnie NOWYCH i w obowiazach chocc mam nie robilam ale jakos chyba podołam!

ludzie - (wspolpracownicy ) wydaja sie byc przychylni i w porzadku wiec mysle ze bede mogla liczyc na ich pomoc !

A jak tam u Ciebie ?? Zmiana branzy pomogla oddetchnac ?:)
~Nana

Napisano: 10 paź 2010, 19:46

pomogła na chwile Okazalo sie ze nowy pracodawca to sciemniacz i ja i moja kolezanka- wspolpracownica zostalysmy na lodzie obie na bezrobocie musialysmy isc. teraz mam mnostwo czasu wolnego;/
~magda

Napisano: 12 paź 2010, 17:44

:( no to w takim razie wspołczuje ze sie nie ulozyło

wbrew pozorom pracy w zawodzie pracownika socjalnego nie jetsaz tak duzo ! moje kolezanki z pracy twierdza ze czekaly nawet do 2 lat ... ja szukalam 3 miesiace

mam pytanie czy w waszych dpsach otrzymujecie jakis dodatek do wypłaty za rejon ? chodzi mi o robienie wywiadow z przyszlymi mieksznacami i ogolnie pojete sprawy zalatwiane w miescie dla mieszkancow ( ktorych jest całkiem sporo)
~Nana

Napisano: 13 paź 2010, 0:25

My nie mamy, ale w tym samym powiecie w innym DPS pracownicy socjalni mają - kwestia wpisania w zakres obowiązków przeprowadzanie wywiadów aktualizacyjnych na potrzeby OPS. Brakło dobrej woli dyrektora.
~Iwona

Napisano: 13 paź 2010, 17:58

Yhm .. no własnie tak badam sprawe bo widze tez ze niektorzy maja niektorzy nie ...

a jak jest z czekaniem w kolejce !?
mam na mysli zusy nfz itp ?
macie pierszenstwo jako pracownicy socjalni w załatwianiu spraw mieszkancow?
u nas dochodzi do sytuacjiw ktorcych pracownik musi ustawic sie drugi raz w kolejke jesli załatwia sparwy wiecej niz dwoch trzech mieszkancow PARANOCJA przeciez to nie sobie załatwiamy sparwy ....
~Nana

Napisano: 23 paź 2010, 23:19

Yhm .. no własnie tak badam sprawe bo widze tez ze niektorzy maja niektorzy nie ...

a jak jest z czekaniem w kolejce !?
mam na mysli zusy nfz itp ?
macie pierszenstwo jako pracownicy socjalni w załatwianiu spraw mieszkancow?
u nas dochodzi do sytuacjiw ktorcych pracownik musi ustawic sie drugi raz w kolejke jesli załatwia sparwy wiecej niz dwoch trzech mieszkancow PARANOCJA przeciez to nie sobie załatwiamy sparwy ....
~Nana

Napisano: 07 lis 2010, 23:59

MAM pytanie czy jako pracownicy DPS-u macie dodatek 250 zl ? jesli tak to jaka jest jego podstawa prawna
pozdrawiam dzieki za odp
~!

Strona 4 z 5    [ Posty: 46 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x